A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

РЕКОМЕНДАЦІЇ НАСЕЛЕННЮ, ЯКЕ ПРОЖИВАЄ ПОБЛИЗУ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИХ ОБ’ЄКТІВ

Дата: 05.07.2022 15:52
Кількість переглядів: 214

Фото без описуУ разі виникнення надзвичайної ситуації на складах зберігання боєприпасів у зону можливого ураження можуть потрапити мешканці розташованих поблизу населених пунктів.

Факторами небезпеки вибухів боєприпасів є: руйнування будівельних конструкцій будинків та споруд; руйнування на газо-, електромережах; виникнення осередків загоряння, утворення завалів; руйнування систем життєзабезпечення. Додатковою небезпекою є вірогідність детонації боєприпасів та повторні вибухи.

У разі виникнення надзвичайної ситуації на вибухонебезпечному об’єкті необхідно діяти наступним чином:

  1. Не панікувати. Негайно ввімкнути приймач радіотрансляційної мережі або телевізор. Уважно прослухати інформацію про надзвичайну ситуацію та порядок дій.
  2. Повідомити сусідів та близьких про початок евакуації.
  3. Швидко зібрати документи, гроші та коштовні речі, предмети першої необхідності, ліки, мінімум білизни та одягу, запас продуктів на 2 доби. Рекомендується, щоб набір речей, який може знадобиться у будь-якій екстремальної ситуації (так звана «тривожна валіза»), був підготовлений завчасно і зберігався в легкодоступному місці.
  4. Вимкнути джерела водо-, електро та газопостачання, загасити вогонь у грубах.
  5. Взяти підготовлені речі та вирушити за межі небезпечної зони, або до найближчих, перелічених в оповіщенні, збірних пунктів евакуації.

          6. Надати допомогу дітям, інвалідам та людям похилого віку. Вони підлягають евакуації в першу чергу.

            7. Потурбуватись стосовно кормів для домашньої худоби.

 

              Якщо Ви безпосередньо перебуваєте в зоні вибухів, пам’ятайте, що при загрозі вибуху потрібно лягти на живіт, захищаючи голову руками, далі від вікон, засклених дверей, проходів, сходів. В будинку найбезпечніше місце - під перекриттями або в арках проходів. Краще укриття - це підвал. Якщо поряд стався вибух, прийміть заходи до недопущення пожежі та паніки, надайте першу домедичну допомогу постраждалим.

 

Шановні громадяни, у разі необхідності - використовуйте вищезазначені рекомендації і це допоможе Вам діяти швидко, впевнено,

мінімізує збитки та збереже життя!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень