A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

ДО УВАГИ ФЕРМЕРСЬКИМ ГОСПОДАРСТВАМ ТА ІНШИМ ВИРОБНИКАМ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ. Оголошення про дотацію.

Дата: 01.04.2024 14:41
Кількість переглядів: 56

Згідно Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції затвердженого постановою  Кабінету Міністрів України від 16.08.2022 № 918 (із змінами ПКМУ № 300 від 15.03.2024). Отримувачами бюджетних коштів є фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції (далі - отримувачі).

Фото без опису

 Для отримання бюджетних коштів відомості про отримувача, визначені переліком відомостей Державного аграрного реєстру, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 2 червня 2021 р. № 573 “Про функціонування Державного аграрного реєстру”, повинні бути внесені до Державного аграрного реєстру.

Отримувач повинен мати у власності та/або користуванні від одного до ста двадцяти гектарів земель сільськогосподарського призначення або мати у власності від трьох до ста голів великої рогатої худоби (корів) чи від п’яти до п’ятисот голів маточного поголів’я кіз та/або овець, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

У разі коли земельна ділянка, що перебуває у власності/оренді отримувача, передана ним у користування іншій особі на підставі договору оренди чи суборенди, право на отримання бюджетних коштів на один гектар земель сільськогосподарського призначення має лише орендар/суборендар.

Бюджетні кошти надаються для надання підтримки за такими напрямами:

бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності;

спеціальна бюджетна дотація для утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності;

спеціальна бюджетна дотація для утримання маточного поголів’я кіз та/або овець;

окрема бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності на територіях, на яких завершено ведення бойових дій, та на територіях, тимчасову окупацію яких завершено.

Бюджетні кошти надаються для покриття понесених отримувачами витрат на проведення польових робіт, оплату спожитої електроенергії та ветеринарних послуг, придбання паливно-мастильних матеріалів, засобів захисту рослин, ветеринарних препаратів, кормів, насіння, добрив, утримання корів, маточного поголів’я овець та/або кіз.

 Заявка на отримання бюджетних коштів подається через особистий електронний кабінет до Державного аграрного реєстру отримувачами:

громадянами України, юридичними особами, засновниками яких є виключно фізичні особи - громадяни України; 

стосовно яких не застосовуються судові процедури банкрутства (неплатоспроможності), передбачені Кодексом України з процедур банкрутства, та/або які не перебувають на стадії ліквідації;

які не притягалися до кримінальної відповідальності та/або не мають незняту чи непогашену судимість, та/або не перебувають в розшуку;

до яких не застосовувалися спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідно до Закону України “Про санкції”;

які станом на дату подання заявки фактично не перебувають та не провадять свою господарську діяльність на територіях активних бойових дій, територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, або тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях України, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженого Мінреінтеграції, для яких не визначена дата завершення бойових дій або тимчасової окупації;

які не мають заборгованості перед бюджетом;

які не провадять господарську діяльність на території Російської Федерації та Республіки Білорусь;

керівники та/або бенефіціарні власники яких не включені до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

На заявку накладається електронний підпис отримувача, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису (далі - електронний підпис).

Відповідальність за достовірність відомостей, що містяться у заявці, несе отримувач.

Внесені отримувачем банківські реквізити для перерахування сум підтримки фіксуються в Державному аграрному реєстрі на момент підписання заявки.

Одночасно з поданням заявки отримувач підписує договір з Укрдержфондом про надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції шляхом накладання електронного підпису на заяву про приєднання до договору.

У договорі обов’язково зазначаються обрані з переліку напрями витрат, на покриття яких використовуються кошти, невиконання або неналежне виконання яких є підставою для повернення отримувачем отриманих коштів.

  Бюджетні кошти надаються отримувачам у вигляді:

бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності - у розмірі 4000 гривень на 1 гектар;

спеціальної бюджетної дотації для утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, - у розмірі 7000 гривень на одну корову;

спеціальної бюджетної дотації для утримання маточного поголів’я кіз та/або овець на кожну голову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, - у розмірі 2000 гривень на одну голову кіз та/або овець;

Заявка на отримання бюджетних коштів подається програмними засобами ведення Державного аграрного реєстру після оприлюднення у Державному аграрному реєстрі оголошення про початок прийому заявок з 1 травня по 30 червня поточного бюджетного періоду.

Заявка реєструється відповідно до вимог статті 42 Закону України “Про адміністративну процедуру”.

У разі невідповідності заявки встановленій формі або надання неповної інформації посадова особа Укрдержфонду, яка розглядає заявки, приймає рішення про залишення заявки без руху відповідно до статті 43 Закону України “Про адміністративну процедуру”.

За напрямом - бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення, отримувачем разом із заявкою програмними засобами ведення Державного аграрного реєстру вносяться відомості про площі посівів сільськогосподарських культур та насаджень плодово-ягідних культур, хмелю і винограду.

Укрдержфонд протягом десяти робочих днів з дня надходження заявки перевіряє подані заявки та відомості про отримувача, які містяться в Державному аграрному реєстрі, на відповідність вимогам цього Порядку, визначає обсяг бюджетних коштів за кожним отримувачем в межах бюджетних асигнувань.

Укрдержфонд за допомогою програмних засобів ведення Державного аграрного реєстру повідомляє отримувачу про погодження із зазначенням обсягу підтримки або відмову у погодженні поданої заявки із зазначенням причин відмови.

Протягом семи календарних днів з дати погодження заявки Укрдержфондом із зазначенням обсягу підтримки отримувач підписує додаток до договору з Укрдержфондом шляхом накладання електронного підпису.

Укрдержфонд до 20 липня програмними засобами ведення Державного аграрного реєстру формує переліки отримувачів у розрізі напрямів про нарахування сум бюджетних коштів з урахуванням черговості подання заявок та подає їх Мінагрополітики.

Отримувач самостійно відстежує опрацювання своєї заявки через особистий електронний кабінет Державного аграрного реєстру та своєчасно реагує на повідомлення у ньому щодо здійснення всіх необхідних дій для руху заявки, усунення недоліків та її затвердження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень