Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

ОГОЛОШЕННЯ ПРО НАМІР ОТРИМАТИ ДОЗВІЛ НА ВИКИДИ

Дата: 14.12.2023 15:27
Кількість переглядів: 121

TOB «Кононівський елеватор» (Вікторівська дільниця) на виконання ст.10 на виконання Закону України «Про охорону атмосферного повітря» повідомляє про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, що розташовані за адресою: адміністративне приміщення: Черкаська область, Уманський район, с. Поташ, вул. Українська, 1. Майновий комплекс: Черкаська область, Уманський район, с. Поминик, вул. Нова, 36.

Фото без описуПросимо надати інформацію про наявність зауважень та пропозицій громадян або їх відсутності. Повідомлення надруковане в газеті «Черкаський край» № 50 (20502) від 12 грудня 2023 року.

Товариство з обмеженою відповідальністю «КОНОНІВСЬКИЙ ЕЛЕВАТОР», Вікторівська дільниця (скорочене найменування ТОВ «КОНОНІВСЬКИЙ ЕЛЕВАТОР»)

Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ - 32284263

Місце знаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адреса електронної пошти суб’єкта господарювання - 36029, м. Полтава, площа Павленківська, буд. 24. тел..+380674703417, e-mail: tov_konon_elev@kernel.ua, vi.prodan@kernel.ua.

Місце знаходження об’єкта/промислового майданчика: адміністративне приміщення: Черкаська область, Уманський район, с. Поташ, вул. Українська,1. Майновий комплекс: Черкаська область, Уманський район, с. Поминик, вул. Нова, 36.

Мета отримання дозволу на викиди -  отримання дозволу на викиди для існуючого об'єкта.Предметом діяльності об’єкту ТОВ «КОНОНІВСЬКИЙ ЕЛЕВАТОР» за адресою: Черкаська область, Уманський район, с. Поташ, вул. Українська,1 та Черкаська область, Уманський район, с. Поминик, вул. Нова, 36,є приймання, очищення, сушка,  зберігання та відвантаження зерна.

Законом України  «Про оцінку впливу на довкілля» від 23.05.2017 № 2059-VIII (зі змінами), діяльність ТОВ «КОНОНІВСЬКИЙ ЕЛЕВАТОР»не підлягає під процедуру оцінки впливу на довкілля.

Загальний опис об'єкта (опис виробництв та технологічного устаткування)

Підприємство спеціалізується на складському господарстві (КВЕД 52.10 основний).На проммайданчику знаходиться 61 джерело викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, в т. ч. 8 організованих джерел та 53 неорганізованих джерела.На майданчикуздійснюєтьсяприймання, очищення, сушка, зберігання та відвантаження зерна.Приймання зернавідбувається до приймальних бункерів, завальних ям. Зернові культури, після очистки та сушіння відправляються на зберігання до силосних комплексів з подальшим відвантаженням під реалізацію.Зернові відходи  направляються до матеріальних складів зберігання з подальшою реалізацією.

На майданчику також встановлено допоміжне, технологічне обладнання: котельня, опалювальні пункти допоміжних приміщень, технологічне обладнання, що використовується при аварійних відключеннях світла, майстерня, що використовується для поточного проміжного ремонту на виробничому майданчику).

Відомості щодо видів та обсягів викидівВід джерел викиду в атмосферне повітря надходять такі основні забруднюючі речовини: НМЛОС (Суміш насичених вуглеводнів С2-С8, Бензин (нафтовий,малосірчистий, в перерахунку на вуглець), Вуглеводні гpаничні С12-С19 (розчинник РПК-265 П та інш.)  – 0,0345 т/рік, Оксид вуглецю – 13,105 т/рік, Вуглецю діоксид – 2289,24 т/рік, Метан – 0,09722 т/рік,Речовини у вигляді суспендованих твердих частинок (кремнію оксид, зола сланцева, пил зерновий, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок (мікро-частинки та волокна) – 4,730 т/рік,  Оксиди азоту (оксид та діоксид азоту) у перерахунку на діоксид азоту – 3,506 т/рік, Азоту(1) оксид (N2O) – 0,0069 т/рік, Діоксид сірки – 0,2569 т/рік, Титану діоксид – 0,00000098 т/рік, Заліза оксид (в перерахунку на залізо) – 0,000052 т/рік, Манган діоксид – 0,00000846 т/рік, Сажа – 0,18814 т/рік.

Загальний валовий викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря становить – 21,926 т/рік (без урахування діоксиду вуглецю).

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва,  що виконані або/та які потребують виконання – Не наводяться. Підприємство не внесено до переліку додатку 3Інструкції про загальні вимоги до оформлення документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для підприємств, установ, організацій та громадян-підприємців. Міністерство ОНПС, м. Київ, 2006 р.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання – Не передбачені. Викиди забруднюючих речовин від стаціонарних джерел підприємства не перевищують встановлені нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства, тому заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин не розробляються.

Дотримання виконання природоохоронних заходівщодоскороченнявикидів – Заходи не передбачені.

Відповідністьпропозиційщододозволенихобсягіввикидівзаконодавству – Викиди забруднюючих речовин відповідають вимогам законодавства.

Адреса держадміністрації з питань охорони навколишнього природного середовища, до якої можуть надсилатися зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди: Черкаська обласна військова адміністрація, Україна, 18001, Черкаська область, місто Черкаси, бульвар Шевченка, будинок 185, тел. 0472 373 333, електронна адреса: ck-oda.gov.ua.

Строки подання зауважень та пропозицій – протягом 30 календарних днів з моменту виходу повідомлення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень