Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Організатори «Агенція регіонального розвитку Таврійського об'єднання територіальних громад" відвідали Маньківщину

Дата: 23.10.2023 09:38
Кількість переглядів: 135

Новий день навчання у школі змінотворців означає нові пригоди, натхнення та роботу з проєктами які вже так чекають на втілення. Цього разу досліджували Маньківщину. Kolya Potapenko - проєктний менеджер школи активістів, а ще й завідувач сектору культури та туризму Маньківської громади показував гостям прекрасні туристичні перлинки місцевості. Серед них стара панська корчма, Хата-музей сільського побуту 20-го століття, «Український Едем», колись село-мільйонер Дзензелівка, будинок культури, і найкрутіше, те, що створив, чим живе і дихає Микола - молодіжний Арт-простір у Центрі культури та дозвілля Маньківки.

Фото без опису

Розповідаємо: хата музей сільського побуту XX століття зустріла гостей місцевими смаколиками. Закуска, приготування якої тримають в секреті, та смачнющий свіжий узвар… А «Українська хата» - це духовний осередок сільського побуту. Там вам рубель, і мисник, і мотовило і навіть стара колиска, що переносить у ті часи, а кожен куточок зберігає тепло та спогади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Український Едем з музеєм старожитностей - приватний ботанічний сад Сергія Дорошенка. Чоловік має унікальну колекцію рослин, а також музей з різними колекціями мушель, камінців, рушників і інших особливих штук. Місце дуже спокійне та красиве, можна зірвати та поїсти яблук і помилуватись краєвидами. Ви тільки уявіть як там буде гарно, коли потеплішає!

Наближаючись до Дзензелівки завітали до власника комунального підприємства, де проєктні менеджери мали змогу проявити свою експертність та підказати в якому напрямку краще рухатись. А чи скористається підприємець порадами  - покаже тільки час.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Найвизначнішою та унікальною подією в історії Дзензелівки було створення в селі Ощадно-позичкового товариства. З 1907 по 1911 роки Київський «Союз банк» працював в Дзензелівці. Для цього було збудовано спеціальне приміщення, зараз це будинок культури. Керівники дуже гостинні та приємні люди, які з гордістю розказують свою історію та дбають про своє село. Подивилися ще й краєзнавчий музей.

І наостанок завітали до дітища Миколи Потапенка - його молодіжний Арт-простір. Місце для культурного відпочинку молоді у Маньківці, чого так не вистачає чи не в кожній такій місцевості. Окрім цього, Коля поділився і з планами щодо Маньківської бібліотеки. Задумів, як і роботи багато, бо реорганізувати приміщення старої бібліотеки, яке знаходиться в напіваварійному стані в сучасну Анти школу завдання не із простих. Добре, що Микола щиро вболіває за своє місце і готовий докласти зусиль для здійснення намірів. І ми спокійні, що Маньківщина в надійних руках!

Завдяки такій маленькій навчальній подорожі відвідувачі збагатилися знаннями чергового куточку Черкащини, отримали гастрономічно-естетичне задоволення від побаченого та скуштованого, надихнулись та поділились ідеями, бо вони, як проєктні менеджери уже знають як працювати на різних локаціях з різними умовами. Мають стати точкою кристалізації у громаді, тому працюють і далі!

Фото без опису

Фото без опису

Організатори: «Агенція регіонального розвитку Таврійського об'єднання територіальних громад впроваджує проєкт «Школа змінотворців» (активістів регіонального розвитку) в межах проєкту International Trade Centre «Підвищення економічної стійкості громад, що постраждали від переміщення», який фінансується урядом Японії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень