Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

УВАГА! ОГОЛОШЕННЯ!!! СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ МАНЬКІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ШУКАЄ ПАТРОНАТНИХ ВИХОВАТЕЛІВ!

Дата: 04.01.2024 16:03
Кількість переглядів: 127

Для роботи патронатними вихователями шукаємо сім’ї, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту. Гарантовані:  заробітна плата, кошти на виховання дитини, комплексна професійна підтримка.

Фото без опису

Соціальні виплати патронатному вихователю – 2,5 прожиткових мінімумів на кожну дитину відповідного віку.

Так, з 1 січня 2024 року така соціальна допомога кожного місяця становитиме для дітей віком від 0 до 6 років – 6407,50 грн., а для дітей віком від 6 до 18 років – 7990,00 грн.

Розмір оплати за послугу патронату над дітьми вихователю прирівняний до 5 прожиткових мінімумів для працездатної особи і дорівнює15140,00 грн. за місяць.

Якщо Ви – подружжя з досвідом виховання власних, уже повнолітніх дітей, проживаєте на спільній житловій площі, маєте час і любите та вмієте працювати з дітьми, пропонуємо нову роботу – сімейний патронат.

Патронат над дитиною – забезпечення найкращих інтересів дітей. Одним із пріоритетних завдань держави є соціальний захист дітей, створення сприятливих умов для їхнього фізичного, інтелектуального та духовного розвитку, забезпечення права кожної дитини на сім’ю.

Що таке патронат?

Патронат над дитиною – це професійна комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах, потребує захисту у сім’ї патронатного вихователя, та одночасне надання фахівцями соціальної сфери інтенсивних підтримуючих послуг сім’ї дитини для відновлення її здорового функціонування.

Хто такий патронатний вихователь?

Патронатний вихователь – це спеціально підготовлений працівник, який на договірній основі здійснює догляд, виховання дітей, тимчасово влаштованих у його сім’ю та несе відповідальність за їх життя та стан здоров’я.

Хто може стати патронатним вихователем?

Громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка).

Кандидатом у патронатні вихователі може бути особа, яка виявила бажання виконувати обов’язки патронатного вихователя на професійній основі, а також має:

повнолітнього члена сім’ї (чоловікабо дружина, синчидонька, інший член сім’ї) чиповнолітню особу, які проживають на спільній житловій площі з кандидатом у патронатні вихователі, готові бути добровільним помічником кандидата у патронатні вихователі та разом з ним пройти навчання і надавати допомогу патронатному вихователю у догляді за дитиною, влаштованою до сім’ї патронатного вихователя (далі - добровільний помічник);

належні житлово-побутові умови за місцем свого фактичного проживання, у тому числі наявність окремої кімнати (крім прохідних кімнат, кімнат мансардного або підвального типу) та побутових зручностей.

Скільки дітей може бути одночасно влаштовано під патронат?

До сім’ї патронатного вихователя за необхідності та за згодою патронатного вихователя можуть бути влаштовані діти, які не є рідними братами та сестрами або такими, що виховувались в одній сім’ї. При цьому враховуються наявні житлові умови та згода патронатного вихователя, а чисельність влаштованих дітей, які не є членами однієї сім’ї, не може перевищувати п’яти осіб.

Який термін перебування дитини в патронаті?

Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не повинен перевищувати 3 місяців, але в особливих випадках може бути подовжений до 6 міс.

Які основні завдання патронатних вихователів?

– забезпечення догляду, виховання, збереження життя та здоров’я дитини в період її перебування в патронатній сім’ї;

– соціально-педагогічна підтримка та сприяння медичній, психологічній і соціальній реабілітації дитини;

– створення умов для підтримки контактів дитини з її біологічними батьками, родичами, окрім випадків, коли це може завдати шкоди життю і здоров’ю дитини;

– підготовка дитини до повернення в біологічну сім’ю чи влаштування в іншу форму сімейного виховання.

Чому ця послуга потрібна саме сьогодні?

Враховуючи нинішню ситуацію в Україні, послуга сімейного патронату набуває ще більшої актуальності.

Куди звертатися по питанню створення патронатної сім’ї?

За більш детальною інформацією звертайтеся до служби у справах дітей Маньківської селищної радияка знаходиться за адресою: смт Маньківка, вул. Соборна, буд. 3 , каб. 7.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень