Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

У Маньківській територіальній громаді навколішки прощалися із полеглим на війні Героєм ЛЯШЕНКОМ Володимиром Леонідовичем

Дата: 29.01.2024 08:57
Кількість переглядів: 105

Сьогодні минає 705-ий день війни від початку повномасштабного вторгнення, яке розпочала армія російської федерації проти України. Війна, з якою загарбницька росія прийшла на територію України, забирає життя як цивільного населення так і найкращих наших воїнів, які боронили свою рідну землю від лихого ворога, який приніс розруху, смерть, нечуване  горе і сльози в усі куточки нашої багатостраждальної неньки України. 

Фото без опису

Нав’язана фашистським, путінським режимом, а також освячена та схвалена московським патріархом Кирилом на братовбиство, війна забрала вже тисячі життів українців, які були кращим цвітом нації.

Чорний ворон смерті знову приніс трагічну звістку у нашу Маньківську  громаду, викарбувавши ім’я ще одного Героя у скорботній Книзі болю…

3 липня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області загинув наш земляк Володимир Леонідович ЛЯШЕНКО, який з липня 2022 року вважався зниклим безвісти, а наприкінці 2023 року, при проведенні ДНК експертизи, ідентифіковано тіло загиблого, яке було поховане  у м.Дніпрі.

Фото без опису

У суботу, 27 січня 2024 року, відбулося перепоховання нашого Героя на рідній Маньківській землі, де він народився і виріс, де був щасливим батьком та чоловіком, де жив, працював  і мріяв жити у вільній Україні.

Володимир Леонідович ЛЯШЕНКО народився 24 січня 1983 року в селищі Маньківка.

 У 1990-2000 роках навчався у Маньківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, після її закінчення проходив службу у внутрішніх військах України (патрульно-постова служба) та був звільнений у запас.

 Працював водієм та продовжив службу за контрактом у Рогівській військовій частині, а потім в м.Бердичеві.

Потім - пожежником-рятівником ДПРП-4 служби цивільного захисту у Маньківському районі, де за високі досягнення у професійній діяльності, вагомий особистий внесок у розвиток пожежно-рятувальної служби та зразкове виконання службових обов’язків був неодноразово нагородженим почесними грамотами.

 

Фото без опису

Фото без опису

З червня 2017 року Володимир підписав 3-річний контракт на проходження військової служби з 72-ю окремою Білоцерківською механізованою бригадою і перебував на службі в місті Авдіївка, де також був нагороджений грамотами за сумлінну службу, високе почуття патріотизму при виконанні завдань із захисту свободи та цілісності України в зоні АТО, за що і отримав посвідчення учасника бойових дій АТО.

У 2004 році одружився з дівчиною Іриною, в сім’ї народилося троє діток: Євген, Артем та Софійка. На жаль, так склалася доля, що під час служби за контрактом в м.Авдіївка у 2018 році, за ініціативи дружини, шлюб був розірваний. Володимир дуже любив свою сім’ю, тому тяжко переносив розлуку…

З березня 2022 року був призваний на службу до лав Збройних Сил України у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, а 12 травня 2022 року був зарахований до 20 окремого стрілецького батальйону в районі міста Бахмут Донецької області. Брав участь у бойових діях міста Сєверодонецьк та с.Білогорівка Луганської області, де з липня 2022 року рахувався безвісти зниклим внаслідок бойового зіткнення з противником під час виконання бойового завдання.

Володимир любив життя і багато хотів встигнути, але занадто рано ворог  обірвав життя, не давши здійснитись його мріям…

Фото без опису

Фото без опису

Уся Маньківська громада розділяє страшний біль і невимовне горе, котре пронизує душі рідних і близьких, висловлює щирі слова співчуття родині. Нехай Господь прийме його у свої обійми, подарує вічний спокій зраненій молодій душі та полегшить гіркоту утрати дорогої та рідної людини, нашого Захисника.

Спи спокійно, Солдате. Добрий, світлий спомин про хороброго, щирого патріота і захисника назавжди закарбується священною пам’яттю в серці кожного, хто його любив, шанував, знав.

Схиляємо голови і пам’ятаймо всіх, хто віддав життя за рідну землю, соборну та незалежну Україну. Нехай душа загиблого Володимира знайде вічний спокій. Герої не вмирають, їх пам’ятають вічно.

Вічна пам’ять тобі, Володимире!

Слава Господу Богу!!!

Слава Збройним Силам України !!!

Слава нашим Героям !!!

Слава Україні !!!

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень