Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Щоб запобігти біді — рятувальники провели профілактичну зустріч із соціальними працівниками Маньківської громади

Дата: 09.02.2024 15:57
Кількість переглядів: 81

  Сьогодні 09 лютого, з метою запобігання виникненню пожеж, загибелі на них людей, використання пічного опалення, газового, електрообладнання та поводження при виявленні вибухонебезпечних предметів, представниками ДСНС в Черкаській області проведено семінар-навчання для представників органів місцевого самоврядування та соціальних працівників громади.

   В ході навчань начальник дослідно-випробувальної лабораторії Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Черкаській області Сергій Сук розповів присутнім, що зазвичай пожежі починаються з маленької іскри через несправність електрогосподарства, опалювальних приладів та печей, також можливі  інші причини – відсутність поблизу опалювальної печі передтопкового листа, несправність димоходів, використання саморобних електрообігрівальних пристроїв. Тому газове та електричне господарство має бути справним, за ним потрібно ретельно стежити і за найменшої несправності  викликати фахівців для ремонту та наочно продемонстрував процес короткого замикання, пояснив причини, через які це відбувається.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Учасникам навчання нагадали й правила пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення, а також про одну з найпоширеніших причин нещасних випадків в оселях, що опалюються завдяки пічкам, камінам або газовим колонкам — чадний газ. Чадний газ непомітний для зору, абсолютно невідчутний і здатен призвести до біди за лічені хвилини. Зазвичай під його дією людина втрачає свідомість, може отруїтись і, навіть - померти. З початку року в області виникло 122 пожежі, у результаті яких 9 осіб загинуло і 10 травмувалося.

   Про заходи безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів учасникам зібрання розповів заступник начальника 21 ДПРЧ 5 ДПРЗ Головного управління ДСНС у Черкаській області Владислав Заболотній. Зокрема, продемонстрував на слайдах  особливості їх ідентифікації, нагадав правила безпеки та алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних предметів. Також було наголошено, що знешкоджувати вибухонебезпечні предмети мають право тільки спеціально підготовлені фахівці. 

Фото без опису

Рятувальники  не тільки вказували  на основні порушення правил пожежної безпеки, а й надавали  кваліфіковані поради та рекомендації щодо дотримання  правил безпеки життєдіяльності в побуті, належного утримання протипожежного стану помешкань тощо.

Фото без опису

Фото без опису

  На завершення розмови надзвичайники закликали громадян відповідально ставитись до власної безпеки, не нехтувати правилами та не ризикувати життям. Відповіли на запитання слухачів та дали поради щодо дій у різних надзвичайних ситуаціях..


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень