A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Рятувальники нагудують правила безпеки під час святкування Водохреща

Дата: 18.01.2021 15:02
Кількість переглядів: 415

Завтра, 19 січня, відзначається церковне свято, присвячене Хрещенню Господньому. Вже звичним для українців стало пірнання у крижану воду в цей день, водночас рятувальники Черкащини радять звернути увагу на правила безпечного занурення. 

Рекомендований час перебування у холодній купелі становить не більше 10 секунд. Пірнати можна не більше трьох разів.  Після купання потрібно перевдягнутися у сухий теплий одяг і піти в підготоване обігріте приміщення або автомобіль, де відразу випити гарячого чаю з медом. Про це повідомляють у пресслужбі ДСНС у Черкаській області.

Також рятувальники застерігають від тривалого перебування у крижаній воді під час здійснення святкових обрядів. Це може призвести до переохолодження організму і, як наслідок,  - нападу судоми, зупинки дихання, можлива також втрата свідомості.

Рятувальники радять:

Не занурюйтесь в необладнаних та не перевірених рятувальниками на безпеку дна місцях. Не варто розпочинати купання там, де немає представників медичної та рятувальної служб;

не вживайте алкоголь до і одразу після занурення;

не дозволяйте пірнання дітей у холодну воду без нагляду батьків чи дорослих;

у жодному разі не пірнайте у воду. Заходьте в ополонку повільно й обережно. Уникайте великого скупчення людей біля купелі. Пам’ятайте, що глядачі не повинні виходити на кригу, а охочим варто дотримуватися черги та обережно підходити до ополонки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень