A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Підготовка територіальних громад Уманщини до реагування на надзвичайні ситуації

Дата: 28.01.2022 09:00
Кількість переглядів: 259

25 січня на базі Уманських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності ІІІ категорії  було проведено навчання з питань цивільного захисту з представниками територіальних громад Уманського району.

Фото без опису

Відповідно  до Кодексу цивільного захисту України питання захисту населення і території в умовах надзвичайних ситуацій, планування та реалізація заходів захисту від надзвичайних ситуацій є однією із функцій органів місцевого самоврядування. В умовах надзвичайної ситуації державного рівня, пов’язаної з поширенням COVID-19, загострення воєнно-політичної ситуації в Україні проведення навчання набуває особливої актуальності. На цьому наголошував, звертаючись до присутніх, перший заступник голови Уманської райдержадміністрації  Анатолій Риженко. Він також зазначив, що у сфері цивільного захисту населення має бути тісна співпраця між райдержадміністрацією та органами місцевого самоврядування.

Координувала навчання завідувач сектору з питань цивільного захисту та оборонної роботи Уманської РДА Віри Сакал.

Учасники розглянули основні документи, що регламентують порядок визначення надзвичайних ситуацій, обговорили питання щодо оповіщення населення про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації. Наразі в районі уже тривалий час функціонує автоматизоване робоче місце для оповіщення  керівного складу цивільного захисту Уманського району автоматизованої системи централізованого оповіщення Уманського району Черкаської області, що утримується за рахунок субвенції з місцевих бюджетів територіальних громад району.  

Основне питання, що було розглянуто на навчанні, - це планування, організація та проведення  евакуації населення. Зокрема, завідувач Уманських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності ІІІ категорії Олександр Гребьонкін ознайомив присутніх із законодавчими актами щодо створення евакуаційних органів у територіальних громадах та на суб’єктах господарювання, особливості функціонування цих органів до початку та під час проведення евакуації населення.

Фото без опису

Завідувач сектору з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації надала роз’яснення щодо підготовки планів евакуації населення на випадок надзвичайних ситуацій мирного часу та особливого періоду, проведення роботи із заключення договорів із суб’єктами господарювання для проведення евакуації та організації життєзабезпечення евакуйованих.

Також звернуто увагу на важливість відпрацювання основних плануючих документів з евакуації з подальшим інформуванням населення щодо безпечних районів, куди можливо евакуюватись, підготовки транспортних засобів суб’єктів господарювання для евакуації працівників, власних транспортних засобів населення, завчасного планування власниками сільгосптварин евакуації та життєзабезпечення цих тварин у випадку надзвичайних ситуацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень