A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Ігор Миклащук звернувся до громад району з проханням сприяти у зміцненні системи територіальної оборони

Дата: 02.02.2022 11:26
Кількість переглядів: 376

   Робота над розгортанням територіальної оборони в Україні наразі триває. Зарплатою, зброєю, одягом, засобами зв’язку та індивідуального бронезахисту Сили ТрО поступово забезпечує Міноборони. Водночас, вирішення питань щодо приміщень, підключення до комунікацій тощо покладається на органи місцевого самоврядування. З цією метою голова Уманської районної державної адміністрації Ігор Миклащук провів зустрічі з керівництвом та активом Монастирищенської, Жашківської та Христинівської територіальних громад.

Фото без опису

Учасникам зібрань Ігор Миклащук представив командира батальйону тероборони Уманського району – майора ЗСУ, ветерана АТО/ООС Руслана Загребельного.

- Зважаючи на напружену ситуацію з Росією відносно ймовірного широкомасштабного вторгнення в Україну, керуючись  Законом "Про основи національного спротиву" та вимогами керівництва Збройних Сил України, постала величезна необхідність у зміцненні в громадах системи територіальної оборони, – сказав голова РДА. – На сьогодні батальйон тероборони Уманського району за усіма критеріями та вимогами – чи не найкращий в області та й Україні. Особовий склад формувався на основі виключно морально-ділових якостей бійців, які у випадку загрози чи виникнення надзвичайної ситуації будуть готові стати на захист стратегічних об’єктів району та його жителів. Причому, держава повністю взяла на себе зобов’язання із фінансування заробітної платні бійців тероборони, забезпечення амуніцією, транспортом та іншим. От тільки на територіальні громади перекладено облаштування місця базування батальйону.

Як зауважив Ігор Миклащук, таке місце вже обрано, враховуючи логістику та територіальну наближеність до кожної із громад в районі. Наразі ж тривають роботи із  облаштування місця базування батальйону.

Міські голови Монастирищенської громади – Олександр Тищенко, Жашківської – Ігор Цибровський та Христинівської – Микола Наконечний запевнили, що не стоятимуть осторонь і братимуть участь у реалізації проєкту із забезпечення надійної системи тероборони Уманського району.

Активно допомагає в цьому напрямку голова Паланської територіальної громади Руслан Яремчук.

Водночас, спілки товаровиробників як Монастирищини (голова – Микола Трохимчук), так і Жашківщини (голова – Олександр Косенюк) погодилися брати участь у фінансуванні зазначених робіт. Від Христинівщини підтримає проєкт керівник СТОВ «МАЯК-АГРО» Сергій Хливнюк. Також долучається голова Всеукраїнської Аграрної Ради Андрій Дикун.

На часі, як зауважив Руслан Загребельний, завершення справ із формування батальйону тероборони. Далі – облаштування полігонів для стрільбищ  та формування добровольчих формувань у кожній громаді. Для залучених осіб раз у рік проводитимуться двотижневі навчання.

-  Щиро вдячний за розуміння міським головам, учасникам Спілок товаровиробників, усім, хто долучиться в найкоротші строки до спільної справи із забезпечення  системи тероборони Уманського району, – наголосив Ігор Миклащук. – Всі ми робимо надважливу справу для забезпечення стабільного функціонування органів державної влади та місцевого самоврядування, охорони стратегічних об'єктів району та його жителів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень