A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

В Україні запустили кампанію про безпеку вдома в умовах війни

Дата: 23.01.2023 14:24
Кількість переглядів: 136

В Україні стартувала інформаційна кампанія «Безпека вдома під час війни», покликана підвищити обізнаність українців із правил безпечної поведінки з генераторами, газовими пальниками, системою пічного опалення та свічками у разі відсутності електроенергії та тепла. Кампанію впроваджує Державна служба України з надзвичайних ситуацій спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

З початку 2023 року в Україні зафіксовано 2710 пожеж. Значна частина з них — це побутові пожежі, спричинені неправильним використанням альтернативних засобів обігріву та освітлення. За даними Міністерства охорони здоров’я України, у період з листопада по грудень 2022 року встановлено 868 випадків отруєнь чадним газом, з них 215 постраждалих — це діти. Недостатня обізнаність людей щодо того, як користуватися цими приладами, заподіює непоправну шкоду майну та здоров’ю українців, а часто й коштує життя.

«Щодня рятувальники ліквідовують наслідки недотримання правил безпеки під час користування опалювальними та електричними приладами. Серед найпоширеніших причин надзвичайних подій — вибухи туристичних газових пальників у квартирах та отруєння чадним газом. Я переконаний, що підвищення обізнаності громадян із правилами безпеки може врятувати не одне життя», – зазначає Директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Олександр Чекригін.

У межах інформаційної кампанії, креативну та медійну частину якої розробила та реалізовує консалтингова агенція One Health, українцям нагадуватимуть про потребу дотримуватися правил безпеки. Головні правила поводження з генераторами, газовими пальниками, системою пічного опалення та свічками — громадяни матимуть змогу почути по радіо, побачити в телеефірі, в інтернеті, а також у під’їздах будинків, ліфтах та на зовнішніх рекламних носіях.

«Внаслідок атак на енергетичну та іншу критичну інфраструктуру мільйони дітей в Україні часто залишаються в холодних будинках без електроенергії, що обмежує їх у правах та позбавляє нормального дитинства, — наголошує голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін. — Родини змушені використовувати свічки, газові пальники та генератори, щоб отримати світло та зігрітися, що не завжди безпечно у приміщеннях. Ці прості правила безпеки вдома важливі для збереження життів та здоров’я дітей та їхніх родин».

Ще одним напрямом у межах інформаційної кампанії стане розроблення матеріалів для дітей, що допоможуть засвоїти важливі правила безпеки вдома під час війни та заохочуватимуть їх ділитися отриманими знаннями зі своїми батьками.

Більше про правила безпеки вдома у разі відключень електроенергії можна прочитати тут.

За інформацією Державної служби України з надзвичайних ситуацій


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень