Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Руслан Чикало про психосоціальну підтримку ветеранів і їхніх родин на Черкащині

Дата: 11.01.2024 14:57
Кількість переглядів: 88

На Черкащині впроваджують проекти для психосоціальної підтримки військовослужбовців і їхніх сімей. Про це повідомив директор обласного департаменту соціального захисту населення Руслан Чикало на брифінгу в медіацентрі ОВА. Як він зауважив, в області діє комплексна програма  медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) військовослужбовців і їхніх рідних.

Фото без опису

– Окрім цього, ветерани та їхні родини можуть отримувати послуги у ветеранських хабах, – додав Руслан Чикало. – Зокрема, проходити психологічну адаптацію. На сьогодні в області таких хабів уже 8. Цьогоріч плануємо збільшити їхню кількість. Для цього активно налагоджуємо співпрацю з громадськими та благодійними організаціями. 

Водночас у регіоні запущено програму соціальної підтримки та психологічної допомоги військовослужбовців і членів їхніх сімей, родин загиблих і зниклих безвісти воїнів ЗСУ. Проходить вона на базі «Табору Максимум».

– Реалізовуємо її спільно, – зазначив Руслан Чикало. –  На принципах державно-приватного партнерства. З метою соціального відновлення наших захисників, їхніх сімей.  Тут надають соціальну, психологічну підтримку та оздоровчі послуги. Це – важливий проект. 

Більше – у відео:

Нагадаємо, в області для військовослужбовців і членів їхніх родин діє платформа ветерана «Черкаський вимір». Інформацію на сайті постійно актуалізують та доповнюють. Платформа містить алгоритми пошуку зниклих безвісти, набуття статусу ветерана війни, переліки пільг як державного рівня, так і в розрізі наших тергромад, інформацію про медичну допомогу та реабілітацію, пенсійне забезпечення, професійну освіту, започаткування власної справи, грантові можливості та багато інших інструментів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень