Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Валерій Данилевський про перебіг вступної кампанії в області

Дата: 09.08.2024 09:05
Кількість переглядів: 30

На Черкащині триває вступна кампанія. Серед абітурієнтів популярністю користуються професії напряму сільського господарства, будівництва, громадського харчування. А також спеціальності – медсестринство, філологія, психологія та ІТ. Про це повідомив начальник обласного управління освіти і науки Валерій Данилевський на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Фото без опису

Як він розповів, цьогоріч обсяг регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів  у закладах професійної (професійно-технічної) освіти –  2715 осіб.

– На сьогодні воно виконано на 62%, – додав Валерій Данилевський. – Документи на навчання до профтехів подали 1689 осіб.

Серед випускників 9-их класів відслідковується тенденція зацікавленості здобуттям освіти за напрямами:

  •       громадське харчування;
  •       сільське господарство;
  •       будівельні, монтажні і ремонтно-будівельні роботи;
  •       зварники;
  •       електромонтери.

Вступники закладів вищої освіти  найчастіше обирають філологію, медсестринство, терапію та реабілітацію, інженерію програмного забезпечення, пожежну безпеку, психологію та право.

Водночас абітурієнти закладів фахової передвищої освіти надають перевагу спеціальностям,  пов’язаним з IТ. Також популярними є аграрні науки та продовольство, управління та адміністрування. 

– Натепер до закладів вищої освіти області подано 14263 заяви, – зауважив Валерій Данилевський. – До закладів  фахової передвищої освіти – 6757 заяв. Ці показники вищі за минулорічні. Важливою залишається соціальна функція закладів. Серед абітурієнтів – внутрішньо переміщені особи, учасники бойових дій, члени сім’ї загиблого захисника чи захисниці, особи з інвалідністю внаслідок бойових дій.

Докладніше про це у відео: 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень