Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Назавжди в строю: у Маньківській громаді попрощалися із загиблим Героєм ВОВКОТРУБОМ Назарієм Михайловичем

Дата: 13.11.2023 11:01
Кількість переглядів: 144

  Сьогодні минає 628-ий день війни від початку повномасштабного вторгнення, яке розпочала армія російської федерації проти України. Війна, з якою загарбницька росія прийшла на територію України, забирає життя як цивільного населення так і найкращих наших воїнів, які боронили свою рідну землю від лихого ворога, який приніс розруху, смерть, нечуване  горе і сльози в усі куточки нашої багатостраждальної неньки України.

 Фото без опису

    Нав’язана фашистським, путінським режимом, а також освячена та схвалена московським патріархом Кирилом на братовбиство, війна забрала вже тисячі життів українців, які були кращим цвітом нації.

  Чорний ворон смерті знову приніс трагічну звістку у нашу Маньківську  громаду, викарбувавши ім’я ще одного Героя у скорботній Книзі болю.Серед них був і житель нашої громади  Назарій Михайлович ВОВКОТРУБ, який  загинув  смертю  хоробрих, відстоюючи  цілісність і незалежність рідної України.

Фото без опису

 Вовкотруб Назарій Михайлович народився 17 травня 1998 року в селі Молодецьке Маньківського району Черкаської області.

У 2004 році пішов до першого класу Молодецької   загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

У 2015 році, після закінчення школи, продовжив навчання у професійному ліцеї №9 м.Умань, де здобув професію електрозварника.

Деякий час працював електрозварником на цегельному заводі у м.Умань.

У жовтні 2017 року був призваний на строкову службу до Збройних Сил України.

Із травня 2019 року - служба за контрактом в ЗСУ, звання старший солдат, мав подяки від командування «За зразкове виконання поставлених завдань».

У жовтні 2023 року перевівся служити до 53-ої бригади, що дислокувалася у Донецькій області.

У військовій частині де служив Назарій, серед побратимів мав заслужений авторитет, був справжнім патріотом України. Адже його патріотична вмотивованість допомогла йому, простому електрозварнику, дуже швидко опанувати професійні навики гранатометника, виявляти сміливість і винахідливість у критичних ситуаціях. Назарій докладав максимум зусиль для якісного виконання поставлених завдань щодо захисту недоторканності кордонів Батьківщини. Досконало опанував свою військову спеціальність, став взірцем у виконанні військового обов’язку, він не боявся дивитися в очі ворогу, завжди був готовий до виконання наказів та доручень командира підрозділу.

Під час виконання бойового завдання в районі виконання завдань за призначенням в ході ведення бойових дій поблизу населеного пункту Водяне, Донецької області отримав важкі поранення несумісні з життям наш земляк, 25-річний Захисник, старший солдат 1 відділення гранатометного взводу, 1 механізованого батальйону військової частини А0536  – Назарій ВОВКОТРУБ.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 01 листопада 2023 року перестало битися юне серце ще одного патріота, захисника, Героя - Назарія Вовкотруба, який помер у лікувальному закладі від отриманих поранень. Він до останнього залишився вірним військовій присязі,  своїй Україні та своєму народові.

Спи спокійно, Солдате.  Добрий, світлий  спомин про хороброго, щирого  патріота і захисника  назавжди  закарбується   священною  пам’яттю в серці кожного, хто його любив, шанував, знав.

Схиляємо голови і пам’ятаймо всіх, хто віддав життя за рідну землю, соборну та незалежну Україну.

Нехай душа загиблого Назарія знайде вічний спокій.

Герої не вмирають, їх пам’ятають вічно.

Вічна пам’ять тобі, Назаре.

Слава Господу Богу!!! Слава Збройним Силам України !!!

Слава Україні !!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень