Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

День військ зв’язку

Дата: 08.08.2024 14:27
Кількість переглядів: 32

8 серпня відзначають своє професійне свято військові-зв’язківці — День військ зв’язку та кібербезпеки ЗСУ. У сучасних війнах, коли оперативна обстановка може змінювати дуже швидко, якісний та стабільний зв’язок між підрозділами — це запорука вдалого виконання бойових задач, а відтак і перемоги. 

Фото без опису


Але окрім стабільного забезпечення зв’язку на передовій, військові-зв’язківці мають справу з іншими глобальними викликами часу. Зокрема, з веденням кібервійни. Українські ІТ-фахівці, які також входять до цього виду військ, постійно завдають ударів російським урядовим та пропагандистським онлайн-ресурсам та захищають від російських атак українську мережу. 

Історія українських військ зв’язку бере початок з 1917 року, коли в Українському генеральному військовому штабі створили відділ зв’язку, який очолив майбутній генерал-хорунжий, а тоді полковник Олександр Козьма. Спеціальні радіотелеграфні сотні в армійських корпусах та відділ зв’язку Генштабу існували й за часів правління Павла Скоропадського. Такий самий відділ був і за часів Директорії.

8 серпня 1920 року на базі колишнього Костянтинівського юнкерського військового училища другі Київські військово-технічні курси розпочали підготовку зв’язківців у Києві.

Саме тому ця дата була обрана ювілеєм професії військових зв’язківців, запровадженої Указом Президента України у лютому 2000 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень