Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Про специфіку електронного бронювання розповіли на брифінгу в ОВА

Дата: 16.08.2024 11:06
Кількість переглядів: 23

Керівники критично важливих підприємств і тих, що забезпечують потреби Сил оборони, продовжують бронювати співробітників через портал “Дія”. Послуга доступна вже майже місяць. Із початку її офіційного запуску підприємства країни вже забронювали близько 160 тисяч працівників. Сервісом активно користуються і на Черкащині. Про це повідомив начальник відділу з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Черкаської ОВА Дмитро Хулап на брифінгу в медіацентрі.

Фото без опису

Як він розповів, усі процеси автоматизовано. Це суттєво пришвидшує час подання документів і отримання результатів.

– Сервіс прискорює процес бронювання, – пояснив  Дмитро Хулап. – Раніше інформація щодо бронювання військовозобовʼязаних українців перевірялась вручну. Час на обробку даних був довший. Тепер ця послуга стала швидшою у рази.  

Алгоритм бронювання на порталі “Дія” такий: 

  1. Міністерства, ОВА вносять до Єдиного переліку підприємства, установи та організації, що відповідно до законодавства визнані критично важливими.
  2. Керівник компанії, який має право на бронювання своїх працівників, подає на порталі Дія списки на бронювання та засвідчує заяву електронним підписом.
  3. Система автоматично перевіряє, чи людина працевлаштована офіційно і чи її дані є у реєстрі “Оберіг”.
  4. Дія впродовж доби надсилає сповіщення керівнику підприємства в особистий кабінет із даними про результат розгляду.
  5. У разі позитивного рішення система автоматично переводить військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік на строк дії бронювання. З цього моменту він вважається заброньованим, а інформація про бронювання зʼявляється в застосунку “Резерв+”.

У разі виникнення додаткових питань, радимо звертатися до служби підтримки ДП “ДіЯ”. Зокрема, через особистий кабінет або написати на електронну пошту support@thedigital.gov.ua

– Водночас нагадую, для тих, хто бажає отримати бронювання у паперовій формі, і надалі доступна така можливість, – додав Дмитро Хулап. 

Докладніше у відео:

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень