Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

“Потрібні дії. І результати”, – Ігор Табурець на колегії в ОВА

Дата: 30.08.2024 15:06
Кількість переглядів: 29

Пряма комунікація із громадами та робота на результат. Ключові питання життєдіяльності регіону розглянули під час засідання колегії обладміністрації. Долучилися до роботи керівники районів і територіальних громад Черкащини.

Фото без опису

Під час колегії розглянули низку нагальних питань. Зокрема, розширення фонду захисних споруд області, оновлення систем оповіщення, автономності роботи медичних закладів, створення інклюзивного середовища на місцях.

Такі засідання – ще один інструмент прямої комунікації із громадами. На цьому наголосив очільник області Ігор Табурець. 

Фото без опису

Фото без опису

– Ключові питання порядку денного – безпекові, – зауважив він. – Наш фонд захисних споруд із початку 2022 року зріс на +1451 одиницю. Але це лише проміжний результат. Потрібно вишукувати будь-яку можливість нарощувати його. На цьому наголосив лідерам громад. Це їхня пряма відповідальність перед власними жителями.

Лише з початку року фонд захисних споруд області збільшився на 47 об’єктів. Крім того, встановлюють модульні укриття. У Черкасах таких 18, по районах – ще 21.

Між тим, потребує оновлення й нинішня система оповіщення. Вона створена ще у 70-80-их роках та вже не відповідає сучасним вимогам.

– Акцентуємось на створенні місцевих автоматизованих систем централізованого оповіщення, – зазначив Ігор Табурець. – Голови громад чітко знають, що мають зробити. Як і в питанні закладів охорони здоров’я. Вони повинні повноцінно функціонувати за будь-яких кризових умов. А це можливо, якщо є автономні котельні, генератори, свердловини, засоби зв’язку. Завдання не нове. Виконання потребуємо інтенсивніше.

Фото без опису

Фото без опису

Ще одним не менш важливим напрямом роботи у громадах є створення безбар’єрного простору та інклюзивного середовища.

– Увага до цього лише зростатиме через війну і її наслідки, через кількість травмованих людей, – пояснив очільник області. – Чітка стратегія від держави є. Хто де «недобігає» – озвучили. Розраховуємо на реакцію. Не потрібні звіти «для галочки». Потрібні дії. І результати. Дякую громадам, які їх мають!

Нагадаємо, в області визначили пріоритети в роботі закладів освіти на цей навчальний рік. Їх обговорили на освітянській конференції-2024.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень