Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Відбулося чергове засідання виконкому Маньківської селищної ради

Дата: 02.09.2024 11:29
Кількість переглядів: 59

Минулого тижня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Маньківської селищної ради, де було розглянуто наступні питання: звіт про роботу начальника відділу освіти, молоді та спорту Маньківської селищної ради та готовність закладів освіти до нового навчального року; виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Маньківської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки; упорядкування нумерації об’єкта нерухомого майна, що має ознаки безхазяйного майна; взяття на квартирний облік та інші.

Фото без опису

        Прозвітував про роботу та готовність закладів освіти до нового навчального року Юрій БЕЗВЕРХИЙ- начальник відділу освіти, молоді та спорту Маньківської селищної ради, який зазначив, що в умовах воєнної економіки, багатогодинних повітряних тривог, відключення від електроенергії та інтернету було спільно напрацьовано нестандарті та нові алгоритми, які забезпечили безперевність освітнього процесу.

Фото без опису

        Задля безпеки всіх учасників освітнього процесу, зазначив Юрій БЕЗВЕРХИЙ, було продовжено створення максимально безпечних та зручних умов перебування в укриттях, забезпечення усім дітям, незалежно від їхнього місцеперебування, безперервність та рівний доступ до навчання з урахуванням безпекової ситуації; забезпечення додержання прав дітей на освіту за українськими навчальними програмами та підручниками, а також прав педагогів на працю.

        Реалізацію права дитини на здобуття дошкільної освітив громаді забезпечують 12 закладів дошкільної освіти, в яких функціонує 28 груп. Протягом 2023 року дошкільною освітою було охоплено 429 дітей віком від 2 до 6 (7) років, що становить 100%. Загалом на території громади проживає 593 дітей віком від 0 до 6(7) років (дані на кінець 2023 року).

У минулому навчальному році функціонувало11 закладів загальної середньої освіти, у тому числі дві філії, 1 навчально – виховний комплекс та 1 заклад, що мав статус опорного.

У закладах загальної середньої освіти навчалося 1923 учні, з них 697 – учнів, а це 56 класів у початковій ланці, 946 учнів (66 класів) у середній ланці, старша ланка нараховувала 280 учнів та 23 класи.

Заклади загальної середньої освіти нараховували 13 перших класів, в яких навчався 151 учень.

2023-2024 навчальний рік завершився з хорошими результатами. Школи випустили 13 медалістів: 12 золотих медалей, 1 срібна, 7 осіб нагороджені свідоцтвами про базову середню освіту з відзнакою.

До початку нового 2024-2025 навчального року робочою групою у складі спеціалістів відділу освіти, молоді та спорту, Держпродспоживслужби, поліції, інспекторів цивільного захисту було проведено перевірки готовності закладів до нового навчального року - зазначив начальник відділу освіти, молоді та спорту Маньківської селищної ради.

 Крім цього на засіданні розглядалися питання внесення змін до розпису бюджету Маньківської селищної територіальної громади на 2024 рік; внесення змін до рішення «Про встановлення тарифів на платні послуги, що надаються Комунальним некомерційним підприємством «Маньківська багатопрофільна лікарня Маньківської селищної ради Черкаської області»; надання дозволу на вирізку дерев та інші.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

         З усіх питань порядку денного прийнято рішення, які відповідно до регламенту, будуть оприлюднені на офіційному вебсайті громади.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень