Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Дата: 03.09.2024 08:55
Кількість переглядів: 17

Держава продовжує системно підтримувати тих, хто потребує допомоги. Після 1 вересня Уряд продовжив виплати на проживання для  ВПО, які потребують підтримки. На Черкащині таку допомогу нараховано понад 21,8 тис. осіб.

Фото без опису

Така допомога виплачується щомісяця на кожного члена сім’ї ВПО з вразливих категорій українців.  Наразі понад 1,2 млн українців,  які  через війну змушені були залишити свої домівки, отримують цю допомогу.

Виплати продовжили ще на 6 місяців – тобто до лютого 2025 року. Аби перевірити, що ці родини і далі відповідають нормам діючої постанови (чи порядку отримання виплат), держава через управління соціального захисту протягом місяця перевірить, чи не змінився суттєво фінансово-майновий стан цих родин.

Критерії для отримання права на виплату не змінились: вони залишаються такими ж, якими були при перепризначенні допомог для родин, які звертались із заявами з березня 2024 року.

Проте, якщо людині з технічних причин не було продовжено виплату допомоги автоматично, але вона має на неї право, необхідно звернутися до органу соціального захисту населення/ЦНАП.

Довідково:

Станом на 31 серпня 2024 року на обліку в органах соціального захисту населення області перебуває більше 136,8 ти. ВПО, із них 125,9 тис. – з початку повномасштабної агресії рф проти України.

На тривале проживання залишилися більше 94 тис. осіб. Більшість із них проживає в приватному секторі. У місцях компактного проживання понад 2,3 тис. осіб в 53 МКП, у тому числі в 40 МТП.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень