Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Ігор Табурець про ситуацію в області на ранок 16 вересня

Дата: 16.09.2024 10:42
Кількість переглядів: 24

Майже вісім годин поспіль Черкащина була на тривозі. Через ворожі БпЛА з різних напрямків і зі зміною маршрутів. За цей час наші оборонці мінуснули дев’ять із них. Про це повідомив начальник ОВА Ігор Табурець.

Фото без опису

– Інформація про потерпілих чи руйнації інфраструктури не надходила, – зауважив він.

Водночас в області сталася інша надзвичайна подія. Відучора триває ліквідація пожежі лісової підстилки у Вергунах.

– Це лихо накоїло чиєсь необережне поводження з вогнем, – розповів Ігор Табурець. – Пожежу вдалось локалізувати на 20 га. Наслідки уточнюються.

Нагадуємо, що за спалювання сухої трави, листя і подібного передбачені як штрафи, так і кримінальна відповідальність.

Фото без опису

Фото без опису

Зокрема, за самовільне випалювання ділянок громадянам загрожує штраф розміром від 3 060 до 6 120 грн. Для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн. За ті ж дії, вчинені на території заповідників, штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 грн. Це стосується випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, а також рослинності або її залишків, опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах.

Крім цього, за порушення вимог пожежної безпеки в лісах – штраф для громадян від 1 530 до 4 590 грн. Для посадових осіб — від 4 590 грн до 15 300 грн.

У деяких випадках за такі дії передбачена кримінальна відповідальність. Зокрема, йдеться про штраф від 91 800 до 153 000 грн або позбавленням волі на строк до п’яти років. Якщо внаслідок спалювання загинули люди, тварини чи настали інші тяжкі наслідки, зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Також, згідно з статтею 113 Кримінального кодексу України, у воєнний час спалювання сухої трави, листя чи іншої рослинності може бути розглянуто як диверсія, що є злочином. За такі дії передбачено кримінальну відповідальність. Вона може включати позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі, а також конфіскацію майна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень