Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Герої не вмирають! У Маньківській громаді попрощалися з загиблим на війні Героєм ВОВКОМ Миколою Валерійовичем

Дата: 17.10.2024 12:22
Кількість переглядів: 69

Запекла, кровопролитна битва за Україну триває вже 967-й день… Знову пекучий біль і гіркий смуток війни торкнувся нашої громади, з яким неможливо змиритися та прийняти. Жорстока війна не перестає нагадувати про себе. Схиливши голови у скорботі, мешканці Маньківської громади сьогодні проводжають в останню путь свого земляка – ВОВКА Миколу Валерійовича, який востаннє «на щиті» повернувся на малу батьківщину  - у селище Маньківка.

Фото без опису

Фото без опису

Він міг жити і насолоджуватися життям. Але пішов зупиняти цю рашистську чуму, яка вдерлася на нашу землю… Пішов захищати свою Україну, яка сьогодні захищає увесь цивілізований світ… Та замість омріяної Перемоги – його дорога вистелена прощальними квітами і зрошена гіркими сльозами… Микола – Герой! Герой, віддавший своє життя за Батьківщину, за кожного з нас.

Фото без опису

Вовк Микола Валерійович народився 22 травня 2002 року в селищі Маньківка.

З 2008 по 2019 рік навчався у Маньківській загальноосвітній школі №1. Був активним, улюбленими предметами були фізкультура та історія.

З липня 2019 року розпочав своє навчання у Львівській національній академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного за спеціальністю: військове управління підрозділами механізованих військ.

 24 серпня 2019 року склав  Військову присягу.

У лютому 2023 року отримав диплом бакалавра, та здобув кваліфікацію офіцера тактичного рівня, було присвоєно звання – лейтенант. Після чого був направлений до військової частини на прийняття посади в с. Червона Слобода.

У кінці березня 2023 року став командиром механізованої роти, механізованого батальйону.

У середині травня 2023 року, разом із ротою, був направлений на Запорізький напрямок.

10 липня 2023 року, на чолі роти відправився на виконання бойового завдання, після якого не повернувся. З того часу вважався зниклим безвісти, довгі пошуки, довге проведення ДНК-експертиз було дуже виснажливим для усієї родини.

Висновком експерта  від 07.10.2024 року було підтверджено особу Вовка Миколи Валерійовича, який загинув унаслідок мінометного обстрілу противником…

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Уся Маньківська громада розділяє страшний біль і невимовне горе, котре пронизує душі рідних і близьких, висловлює щирі слова співчуття родині… Нехай Господь прийме його у свої обійми, подарує вічний спокій зраненій душі та полегшить гіркоту утрати дорогої та рідної людини, нашого Захисника.

Спи спокійно, Солдате.  Добрий, світлий  спомин про хороброго, щирого  патріота і захисника назавжди  закарбується священною пам’яттю в серці кожного, хто його любив, шанував, знав.

Схиляємо голови і пам’ятаймо всіх, хто віддав життя за рідну землю, соборну та незалежну Україну.

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ І СЛАВА УКРАЇНСЬКОМУ ВОЇНУ МИКОЛІ, ЯКИЙ ЗАХИЩАВ РІДНУ УКРАЇНУ І КОЖНОГО З НАС З ВАМИ! СЛАВА ЗСУ! СЛАВА УКРАЇНІ!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень