A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

"А той третій празник – Святе Водохреща"... У Маньківці відбулися водохресні купання.

Дата: 19.01.2022 14:59
Кількість переглядів: 319

Останнє свято новорічно-різдвяного циклу, коли люди вирушають до водойм, щоб оздоровитися посвяченою водою. З ним пов'язують хрещення в річці Йордані Ісуса Христа. Вважається, що вода у цей день набуває неабияких цілющих властивостей.

Щороку безліч сміливців стрибають у крижану ополонку з вірою, що захистяться від хвороб протягом року. Не оминули традицію святкування Водохреща купанням у крижаній ополонці і жителі Маньківської селищної територіальної громади всіх поколінь.

Фото без опису

З нагоди свята Богоявлення Господнього (Хрещення Господнього) 19 січня 2022 року на ставку Центральний, що у Маньківці, відбулися водохресні купання. Любителями крижаної купелі була вирізана і для зручного занурення обладнана східцями ополонка.

Фото без опису

Фото без опису

Свято Водохреща принесло чимало позитивних емоцій, як тим хто купався, так і тим хто за цим спостерігав, не наважившись зануритися у воду.

Фото без опису

Фото без опису

Щоб запобігти нещасним випадкам на воді, цього дня у місці проведення водохресних купань організовано чергування рятувального поста, забезпеченого засобами рятування на воді (рятувальні жилети, круги, багри дерев’яні, мотузки, пожежні рукави) та засобами зв’язку. Чергували представники 21-ї державної пожежно-рятувальної частини 5-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України в Черкаській області та виконавчого комітету Маньківської селищної ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень