A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

На Маньківщині вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років

Дата: 26.11.2022 09:02
Кількість переглядів: 205

Серед найбільш трагічних сторінок історії українського народу, особливе місце займає Голодомор 1932-1933 років. Внаслідок зумисних дій комуністичної влади впродовж декількох років Україна втратила близько 10 мільйонів життів.

В пам’ять про безневинно закатованих голодом  в Україні запроваджено День пам'яті жертв голодоморів — щорічний національний пам'ятний день, що припадає на четверту суботу листопада.

Вшановуючи пам'ять мільйонів співвітчизників, які стали жертвами Голодомору 1932-1933 років в Україні та його наслідків, заступник селищного голови Маньківської територіальної громади Олег Мельник відвідав та запалив лампадки до пам’ятних знаків жертвам Голодомору 1932-1933 років, хвилиною мовчання вшанував всіх громадян, які пережили цю страшну трагедію в історії Українського народу.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Вшанувати пам’ять невинних жертв – це той мінімум, який ми маємо зробити не стільки для мільйонів загиблих, а, скоріше, задля наших дітей, які повинні завжди пам’ятати про ті страшні часи й робити все, щоб подібне ніколи не повторилося. Моторошно стає навіть від однієї думки про те, як на руках матері помирали змучені голодом діти... А на руках дітей найрідніші люди: батьки, бабусі та дідусі... Пам’ятаймо про них завжди. І нехай отой вогник свічечки, який ми кожен поставили на своєму вікні буде яскравим спомином про тих, кого в тридцять третьому не відспівували, не оплакували, не проводили, не поминали…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень