Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

В області спільно з нардепами обговорили нагальні потреби ВПО

Дата: 26.06.2023 15:12
Кількість переглядів: 53

Допомога у працевлаштуванні та соціалізації натепер серед основних завдань у роботі з вимушеними переселенцями, які проживають на Черкащині. Як співпрацюють в області з внутрішньо переміщеними особами йшлося на засіданні членів Міжфракційного депутатського об’єднання «ВПО України» за участі першої заступниці начальника ОДА Наталії Кравченко. Нині на тривале проживання в області лишилися понад 97 тисяч вимушених переселенців. З них більше 2,7 тисяч мешкають у місцях компактного поселення, тобто у приміщеннях колишніх шкіл, садочків, амбулаторій. Таких переоблаштованих місць на Черкащині – 63.

Фото без опису

– Територіальні громади Черкащини з перших днів війни активізували роботу та гостинного приймали вимушених переселенців з областей, де були і досі тривають активні бойові дії, – відзначила Наталія Кравченко. – Ніхто не лишився осторонь. Була проведена на місцях велика робота, яка не зупиняється ні на день. Ми на постійному зв’язку з керівниками ТГ та представниками всеукраїнських й міжнародних донорських організацій. Разом відслідковуємо та систематизуємо потреби, які виникають у вимушених переселенців, аби максимально їх «закрити», у розрізі кожної громади.

З початку повномасштабного вторгнення на Черкащині працює координаційний штаб щодо дотримання прав, свобод та законних інтересів ВПО. Також нещодавно розпочав роботу Центр підтримки цивільного населення. З-поміж основних його завдань – усебічна підтримка ветеранів та їхніх родин, сімей загиблих оборонців, ВПО, дітей та молоді.

– На повну потужність в області працює наш Контактний центр, – відзначила перша заступниця очільника області. – Не так давно, окрім постійно діючої гарячої лінії, тут запустили в роботу сайт, де можна знайти вичерпну інформацію з юридичних чи соціальних питань. Також активно співпрацюємо з фахівцями обласного центру зайнятості. Адже працевлаштування переміщених осіб зараз для нас стоїть дуже гостро. Це – найкращий засіб соціалізації та підтримки цих громадян.

Фото без опису

Спільно зі спеціалістами Центру зайнятості в області провели низку виїзних зустрічей із ВПО. Надалі таку роботу посилюватимуть, аби допомогти вимушеним переселенцям знайти актуальні для них вакансії або здобути нову професію. Також, відзначила Наталія Кравченко, спільно з Червоним Хрестом на Черкащині планують втілювати проекти із забезпечення самозайнятості населення, особливо у сільській місцевості.

Між тим, на нараді з народними депутатами звернули увагу на низку проблемних питань, які потребують вирішення на законодавчому рівні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень