Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

У Маньківській територіальній громаді навколішки прощалися із полеглим на війні Героєм ГОРБАТЮКОМ Максимом Костянтиновичем

Дата: 20.10.2023 10:25
Кількість переглядів: 238

Страшна чорна звістка надійшла в Маньківську громаду 12 жовтня 2023 року: в бою за нашу Батьківщину, поблизу населеного пункту Водяне Донецької області, загинув житель нашої громади - Горбатюк Максим Костянтинович. Він загинув, захищаючи Україну, та усіх нас від підступного та безжального ворога – росії.

Фото без опису

Нав’язана фашистським, путінським режимом, а також освячені та схвалені московським патріархатом вбивства, війна забрала вже сотні життів українців, які були кращими, які були цвітом нації.

Не думаючи про своє життя, за першим покликом став на захист своєї Вітчизни, своєї рідної української землі і наш земляк - Максим ГОРБАТЮК, який загинув смертю хоробрих, відстоюючи цілісність і незалежність рідної України, виконуючи свій громадянський обов’язок. Обірвалося життя молодої, сповненої сил, енергії та задумів людини.

Фото без опису

Фото без опису

ГОРБАТЮК Максим Костянтинович народився 19 квітня 1995 року в с.Харківка, де і промайнуло його щасливе дитинство. Там він навчався, закінчив 9 класів.

У 2012 році закінчив Маньківську ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.

Після школи вступив на навчання до Звенигородського ПТУ, де здобув професію кухаря - кондитера.

Був фізично загартованим, активним і справедливим, ніколи не боявся взяти на себе відповідальність у вирішенні складних ситуацій. І призов до ЗСУ для нього став почесним обов’язком, який він старанно і сумлінно виконував під час проходження військової служби у Дніпрі у Національній гвардії України. Під час служби уже мав звання молодшого сержанта.

Після служби Максим Костянтинович працював електриком на Київському залізобетонному заводі.

Зустрів свою долю – Марію Сергіївну. У 2017 році народилася донечка Софія.

Постійно відчував, що його покликання – бути військовим.

У жовтні 2019 року розпочалася його служба за контрактом у Рогівській військовій частині. Контракт ще не закінчився, але почалася війна. Харків…Лозова. З травня 2023 році – Донеччина, Покровське, Водяне… Завжди було важко, а останні бойові дні під Авдіївкою стали справжнім пеклом для наших воїнів.

Під час артилерійського обстрілу зі сторони ворога, виконуючи бойове завдання, а ще, рятуючи життя побратима, ворожа куля обірвала життя молодшого сержанта Максима ГОРБАТЮКА...

Фото без опису

Фото без опису

Від  усієї  громади  висловлюємо  щирі  співчуття  рідним та близьким  Героя. Біль  від втрати не заживе  ніколи. Але нехай рідних  підтримує думка про те, що  він  віддав  своє молоде  життя за рідну Україну, за свій народ, за кожного з нас із вами… і загинув, як справжній воїн, як Герой на полі бою.

Спи спокійно, Солдате.  Добрий, світлий  спомин про хороброго, щирого  патріота і захисника  назавжди  закарбується   священною  пам’яттю в серці кожного, хто його любив, шанував, знав.

Герої не вмирають, їх пам’ятають вічно. Вічна пам’ять тобі, Максиме.  Схиляємо голови і пам’ятаймо всіх, хто віддав життя за рідну землю, соборну та незалежну Україну.

 Слава Україні!   Слава Героям!   Слава Збройним Силам України!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень