A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Українська пісня - душа народу...

Дата: 02.02.2024 09:56
Кількість переглядів: 97

Українська пісня... Вона є однією із святинь нашого народу, його найціннішим духовним скарбом, красою і гордістю, геніальною поетичною біографією, портретом нації. Саме темі "Пісня - душа народу" було присвячено планове заняття для підопічних КУ "Центр надання соціальних послуг", яке підготувала та провела, закохана у все українське, Наталія СЛОБОДЯНИК 30 січня 2024 року.

Фото без опису

На заході присутні дізналися, що українські народні пісні - це надбання, визнане не лише Україною, але й світом. Згідно даних ЮНЕСКО, саме українці створили найбільшу кількість народних пісень у світі. Їх близько 15,5 тисяч! Цікаво було дізнатися, що на другому місці знаходиться Італія із надбанням народних пісень, що становить близько 6 тисяч.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Розповідь була цікавою і змістовною, перепліталася із записами осучаснених творів українських виконавців, гуртів. У записах - пісні, що супроводжують українця від колиски до могили, бо не було значної події в житті народу, немає такого почуття, яке б не озвалося в українській пісні ніжністю струни чи рокотанням грому.

Цінним доповненням стали:

 - розповідь - запис Людмили БУЗОВСКОЇ пісні - молитви за Україну "Боже великий, єдиний, нам Україну храни" у виконанні капели бандуристів ім. Т. Г. Шевченка;

 - розповідь - презентація книги - подарунку "Народні перлини" з багатим вмістом народних пісень від Надії Дмитрівни;;

 - підбірка народних пісень, які має знати кожен українець, запропонувала присутнім Галина РИЖЕНКО.

Скажете, не на часі? Ні. Українське слово, українська пісня має звучати завжди, особливо тоді, коли українці в черговий раз виборюють своє право бути господарем на своїй землі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень