Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Сусп. - пол. новини

До +11: на Черкащині прогнозують тепло у передноворічний тиждень

Сьогодні Черкащина опинилася на межі тепла та холоду. Атмосферний фронт циклону «Abdul» встиг підсипати снігу. Однак поступово погода змінюватиметься, а стовпчики термометрів піднімуться до аномальних +11. Про це повідомляє начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

08:46:50 26.12.2023

Оподаткування операцій з надання благодійної допомоги у період воєнного стану

Інформуємо щодо оподаткування податком на прибуток підприємств операцій з надання благодійної, зокрема й гуманітарної допомоги під час воєнного стану. Стосовно визначення статусу військових адміністрацій щодо належності їх до переліку отримувачів безоплатної допомоги згідно з п.п. 69.6 п. 69 підр. 10 р. хх ПКУ слід врахувати таке.

09:35:30 25.12.2023

Випадки, коли юридичною особою - платником податку на прибуток не визначається мінімальне податкове зобов’язання

ГУ ДПС у Черкаській області повідомляє, що відповідно до Податкового кодексу України мінімальне податкове зобов’язання – мінімальна величина податкового зобов’язання із сплати податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, що належать до сільськогосподарських угідь, розрахована відповідно до ПКУ. Сума мінімальних податкових зобов’язань, визначених щодо кожної із земельних ділянок, право користування якими належить, зокрема, одній юридичній особі є загальним мінімальним податковим зобов’язанням.

09:20:57 25.12.2023

Що робити, якщо роботодавець не виконує умови укладеного трудового договору?

Якщо роботодавець не виконує умови трудового договору, ви можете зробити наступне: звернутися до роботодавця з письмовою вимогою про усунення порушень і виконання умов трудового договору. Також ви можете звернутися до профспілкового органу, якщо ви є членом профспілкової організації, за допомогою і підтримкою;

08:24:07 25.12.2023

Привітання Президента України Володимира Зеленського з Різдвом Христовим

  Дорогий народе!  Мільйони українців сьогодні чекають на появу у вечірньому небі першої зорі, що сповіщає про настання Різдва Христового. Свята, яке має багато відтінків. Велике церковне свято. Важливе народне свято. Родинне свято. Різдво, яке завжди люблять діти і чекають дорослі. Різдво, яке наповнює серця світлом. Різдво, яке завжди дарує надію.

08:19:58 25.12.2023

Реєстрація РРО/ПРРО. Форми та інструкції для заповнення

Головне управління ДПС у Черкаській області нагадує про те, що процедури реєстрації класичних/програмних реєстраторів розрахункових операцій встановлені порядками, що затверджені наказом Мінфіну від 14.06.2016 № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05.07.2016 за № 918/29048. Із ним можна ознайомитись за покликанням: http://surl.li/juwls 

09:19:15 24.12.2023

За результатами фактичної перевірки однієї з мереж магазинів встановлені порушення на суму понад 400 тисяч гривень

Головне управління ДПС у Черкаській області на постійній основі здійснює контроль за дотриманням податкового законодавства та іншого законодавства України суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахункові операції у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

09:18:12 24.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень