Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Сусп. - пол. новини

Звернення Президента Володимира Зеленського

 Бажаю здоров’я, шановні українці, українки! Короткий підсумок цього дня. Перше. Продовжуємо нашу нову традицію – традицію вшанування Героїв України. Кожен, хто був удостоєний цього звання, обов’язково має отримати від держави квартиру. Ми започаткували цю традицію на День Збройних Сил України, сьогодні продовжили. Я мав честь передати рідним Героїв «Золоті Зірки» – ордени, якими воїни були відзначені посмертно. Вручив і сертифікати на квартири – ще 20 сімей наших Героїв отримали житло. Солдати, матроси, сержанти, офіцери. Точно так само отримають і інші – кожен Герой України. Загалом за час повномасштабної війни й до сьогодні вже 362 людини відзначені цим званням. Це воїни і Збройних Сил, і Національної гвардії, і Національної поліції, і ГУР, СБУ та інших елементів Сил оборони й безпеки.

09:16:29 22.12.2023

Уряд вніс зміни до процедури закупівель безпілотників та засобів радіоелектронної боротьби

Уряд вніс низку змін до Порядку реалізації експериментального проекту щодо здійснення оборонних закупівель безпілотних систем та засобів радіоелектронної боротьби вітчизняного виробництва.

12:22:01 20.12.2023

Україна працює над розробкою військового компонента безпекових гарантій – Президент

Україна працює над розробкою військового компонента безпекових гарантій, і відповідні напрацювання будуть передані державам-партнерам після завершення цієї роботи. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час підсумкової пресконференції в Києві.

10:31:06 20.12.2023

Уряд затвердив компенсацію громадам, які мали вагому частку військового ПДФО у структурі своїх податкових надходжень

Сьогодні, 19 грудня, на засіданні Уряду затверджено механізм розподілу додаткової дотації за жовтень-грудень 2023 року тим місцевим громадам, у яких військовий ПДФО становить значну частку у структурі надходжень від цього податку.

08:43:12 20.12.2023

Порядок та умови надання додаткової дотації мають бути змінені

У відповідь на лист Асоціації міст України щодо необхідності здійснення перерахунку індексів податкоспроможності місцевих бюджетів на 2023 рік у зв’язку із вилученням «військового» ПДФО Міністерство фінансів України повідомило, що для недопущення розбалансування місцевих бюджетів у зв’язку із зарахуванням з 01.10.2023 «військового» ПДФО до державного бюджету заплановані зміни до Порядку та умов надання додаткової дотації на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією рф, затвердженого урядовою постановою №1477.

08:27:11 20.12.2023

Понад 5,6 тисяч черкащан захворіли на ГРВІ та ковід минулого тижня

На застуду та COVID-19 з 11 до 17 грудня захворіли 5 623 жителів Черкащини. Із них 2 919 – діти до 17 років. Показник захворюваності на 5,7% вище епідемічного порога, розрахованого для області та на 8,5 % менше, ніж за попередній тиждень. Про це інформують в ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

15:33:17 19.12.2023

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Якщо ваша робота незадекларована, ви можете зробити наступне. Вимагати від роботодавця укласти з вами трудовий договір відповідно до законодавства. Якщо він відмовляється, ви можете подати позовну заяву до суду. Пошукати іншу роботу, де ви будете мати задекларовані трудові відносини та соціальні гарантії. Ви можете скористатися послугами центрів зайнятості або інших ресурсів для пошуку роботи.

15:21:54 19.12.2023

Протезування в Україні: гарантоване державою та безоплатне

Міністерство соціальної політики постійно працює над тим, щоб протезування в Україні було доступне тим, хто цього потребує, процеси – прозорими і зрозумілими, а допоміжні засоби реабілітації відповідали за якістю всім міжнародним стандартам. 

11:57:51 19.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень