A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Комунальний заклад обласної ради поповнився новими автомобілями «швидкої допомоги»

Дата: 05.01.2021 11:56
Кількість переглядів: 629

У передостанній день минулого року 20 автомобілів класу «В» і один класу «С» для санавіації передали комунальному закладу «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Черкаської обласної ради. Низка машин працюватимуть у районах, а 7 залишаться в Черкасах. Зокрема, нові автівки отримали Корсунь-Шевченківський, Сміла, Маньківка, Умань, Монастирище, Городище, Чорнобай, Христинівка, Жашків, Золотоноша, Звенигородка, Червона Слобода і Катеринопіль.

 

Директор обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігор Фесун зазначає, що автомобілі розраховані на роботу з хворими на коронавірус. 

– Необхідність в автомобілях була критична, зношеність парку – на межі. Ми дуже чекали цих автомобілів, хоч це лише оновлення 17% автопарку, – зауважив Ігор Анатолійович. 

Автомобілі придбано за рахунок коштів Національної служби здоров’я України та фінансів ковідного пакету. Загальна вартість машин – 41 млн.920 тис. грн

Таке поповнення автопарку відбулося уперше за всю історію існування екстреної медичної допомоги Черкаської області.

Автомобіль класу “С” розрахований на лікувальну бригаду, автомобіль класу “В” – для швидкого транспортування хворого. Тобто автомобіль вищого класу має апарат штучної вентиляції легень, який може робити й інгаляцію, дефібрилятор із більшою потужністю, кардіоапарат із додатковими функціями.

За словами фельдшерів, які безпосередньо працюватимуть у автомобілях та надаватимуть допомогу населенню, раніше доводилося часто віддавати машини на ремонт. Нині ж задоволені, що мають нову техніку й обладнання. 

Сучасні автомобілі дадуть змогу доїжджати швидше до пацієнтів на виклики та надавати допомогу ще якісніше, адже мають сучасне медичне обладнання.

 

Йдеться про кардіографи, дефібрилятори, додаткові балони кисню для ковідних пацієнтів, яких потрібно транспортувати на великі відстані. Також на автомобілях уже поставили GPS-трекери та змінили гуму відповідно до сезону. Кожен автомобіль класу «В», сертифікованого МОЗ України, коштує 1 мільйон 960 тисяч гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень