A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

До очищення доріг громади від снігу залучаються усі можливі ресурси

Дата: 10.02.2021 08:17
Кількість переглядів: 1754

  Початок лютого відзначився погіршенням погодніх умов: штормове попередження, с снігопади, хуртовини, сильний вітер і до 22 градусів морозу, що створюють значні перешкоди для руху пішоходів та автотранспорту на дорогах.

   Фото без описуЗрозуміло, такий об’єм опадів спровокував сніговий колапс та ускладнив рух транспорту. А розчистити усі вулиці усіх населених пунктів ОТГ до того часу, коли громадяни вранці вирушать на роботу, до школи і т.д., в таку погоду просто неможливо.

   Надходять дзвінки особисто до селищного голови Валерія Івасюка з проханням надання допомоги у розгортанні снігових наметів та розчистки доріг в селищі та населених пунктах громади.

   Оперативно спрямовано техніку КП «Комунальник-М», ТОВ «Автодор» та ФГ «Агродар» на проблемні ділянки доріг та до с.Жолудькове. Водіям транспортних засобів даних підприємств доводиться цілодобово працювати в напруженому ритмі, щоб забезпечити очищення автодоріг від снігових заметів.

   Фото без описуМаньківська селищна рада ставить перед комунальним підприємством завдання покращити якість послуг. Щоправда, у зв’язку із браком техніки, вийти на якісно новий рівень зимового утримання доріг і тротуарів –  поки що не вдається.

Поступово техніку комунального підприємства планується оновлювати. Адже на сьогодні в автопарку КП «Комунальник-М» налічується 2 одиниці снігоприбиральних тракторів, один з яких вийшов з ладу.

   ТОВ «Автодор» для боротьби із сніговими заметами задіяло 10 одиниць спецтехніки, обладнаної снігоприбиральним обладнанням, очищено від снігу близько 280 км доріг.  Заздалегідь було закуплено 369 тонн гранвідсіву та солі, з яких виготовляється протиожеледна суміш. До слова, на сьогодні уже використано 69 тонн посипкового матеріалу, в резерві залишилося ще 300 тонн.

   Фото без описуСелищний голова Валерій Івасюк наголошує: « Із селищного бюджету спрямовано близько 150 тис. грн на експлуатаційні послуги по зимовому утриманню доріг, вулиць (очищення від снігу, посипання протиожеледною сумішшю). Першочергово від снігу силами ТОВ «Автодор», ВУЖКГ  та ФГ «Агродар»  в селищі прибираються вулиці із посиленим рухом та на яких розміщені школи і дитсадки, але жодна вуличка чи провулок не залишаться без уваги комунальників. Ідуть нам назустріч і в населених пунктах нашої громади місцеві підприємці та товаровиробники. За своєчасним прибиранням доріг у селах ОТГ слідкують  старости, котрі тісно співпрацюють із сільгосппідприємцями.» 

   Попереду ще майже місяць зими. Не виключено, ще будуть снігопади. Тож Маньківська селищна рада просить жителів ОТГ із розумінням ставитися до затримки із прогортанням снігу. Також – без нагальної потреби не користуватися власними авто та розчистити узбіччя проїзних частин доріг. Адже і інтенсивність руху транспорту, і його паркування, і складене гілля, будматеріали чи ржаві автівки значно ускладнюють чищення доріг. Звертається селищна  рада і до підприємців – з проханням по можливості чистити дороги і паркувальні кишені біля своїх  торгівельних закладів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень