A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Потурбуйтесь про дійсність ваших документів завчасно!

Дата: 11.03.2021 17:35
Кількість переглядів: 780

Відповідно до законодавства України кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України. Паспорт громадянина України (у формі ID-картки) - це основний документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України. Особам віком від 14 до 18 років паспорт громадянина України у формі картки видається зі строком дії 4 роки, а особам, які досягли 18-річного віку – на кожні 10 років.

Якщо Вам виповнилося 18 років і Ви маєте ID-картку, не поспішайте реєструватися на обмін паспорта. Для початку подивіться термін дії Вашої ID-картки, який знаходиться над Вашим відцифрованим підписом.

Якщо термін дії вашого документу закінчився – рекомендуємо звернутися за послугою з оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки, у зв’язку з закінченням строку дії паспорта!

Документи для обміну ID-картки можуть бути подані протягом одного місяця до дати закінчення строку його дії, але не раніше. У такому випадку паспорт, що підлягає обміну, після прийому документів повертається особі та здається нею під час отримання нового паспорта.

Документи подаються незалежно від місця проживання до будь-якого територіального підрозділу ДМС України або центра надання адміністративних послуг.

До відома. Загальна вартість адміністративного збору за оформлення та видачу паспорта з дня оформлення заяви-анкети складає:

  • протягом 20 робочих днів – 363,00 грн;

  • протягом 10 робочих днів – 489,00 грн.

Документи, необхідні для отримання даної адміністративної послуги:

-  паспорт, що підлягає обміну;

документи, що підтверджують сплату адміністративного збору;

- довідка про реєстрацію місця проживання особи або довідку про зняте місце проживання (у разі зміни інформації про місце проживання, після дати видачі паспорта, що підлягає обміну);

- свідоцтво про шлюб, свідоцтво про розірвання шлюбу або рішення шлюбу про розірвання шлюбу (за наявності).

 

Інформуємо, згідно пункту 4 Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 530-IX від 17 березня 2020 року, під час дії карантину кожен громадянин України може оформити ID-картку вперше або взамін старого паспорта зразка 1994 року за місцем звернення.

Нагадаємо, послуга з оформлення ID-картки вперше є безкоштовною.          До уваги, діти при досягненні 14 років можуть одночасно отримати паспорт і номер платника податків, витративши до 15 хвилин часу на заповнення заяви,  ця послуга також є безкоштовною.    

З метою дотриманням протиепідемічних заходів при відвідуванні підрозділу радимо користуватися захисними масками, антисептичними засобами та дотримуватись безпечної дистанції.

Маньківський РС УДМС України в Черкаській області чекає на Вас!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень