A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

У держлісгоспах Черкащини вже висадили майже 200 гектарів лісів

Дата: 05.04.2021 08:39
Кількість переглядів: 425

У держлісгоспах Черкащини триває весняна лісокультурна кампанія. До садіння лісу вже приступили в усіх десяти державних лісогосподарських підприємствах. Загалом вже створили 197 гектарів лісових культур та висадили понад мільйон сіянців лісоутворюючих порід. Про це повідомляють в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

На 2021 рік у держлісгоспах Черкащини запланували відтворення лісів на загальній площі 1027,6 га. Для лісокультурної кампанії виростили майже 9 мільйонів сіянців. Передусім – сосни звичайної (4,6 млн), дуба звичайного (2,1 млн) горіха чорного та грецького (278 тисяч).

Виростили також сіянці модрини, липи, сосни кримської, кленів, ясена, ялини, берези, груші, яблуні. Смілянський, Лисянський, Уманський, Корсунь-Шевченківський лісгоспи виростили сіянці лісоутворюючих порід із закритою кореневою системою.

Для створення лісових культур методом посіву та для висівання у лісові розсадники лісівниками Черкащини заготували понад 63 тонни лісового насіння, в тому числі 32 тонни дуба звичайного, 19 тонн горіха чорного, 800 кг насіння сосни звичайної. А ще лісової черешні, липи, ліщини, берези, модрини, ялини, груші та ін.

На об’єктах постійної лісонасіннєвої бази зібрали 10165 кг лісового насіння – 10138 кг жолудів дуба звичайного та 27 кг сосни звичайної.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень