Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Іллінецька громада Вінницької області поділилася досвідом із делегацією Маньківщини

Дата: 09.04.2021 22:28
Кількість переглядів: 973

   Сьогодні, 9 квітня, до міста Іллінці Вінницької області з робочим візитом завітала делегація  Маньківської селищної територіальної громади у складі очільника громади Валерія Івасюка, керівників структурних підрозділів, очільника та спеціалістів комунального господарства, старост та місцевого депутата.  Метою візиту було переймання досвіду у комунальній сфері життєдіяльності громади.

Фото без опису

   В ході свого робочого візиту члени делегації поспілкувалися з міським головою Володимиром Ящуком та заступником міського голови Людмилою Трохимець.

  Під час презентації Іллінецької громади  Володимир Миколайович поінформував, що територія Іллінецької міської територіальної громади – 470,07 кв км, включає 30 населених пунктів, у яких проживає 21579 осіб з 11 старостатами. Міське населення складає 12335 осіб (57%), сільське  – 9 244 осіб (43%). Бюджет Іллінецької міської територіальної громади складає близько 250 млн. грн.

Фото без опису

   Після короткої презентації міста з роботою місцевого комунального підприємства «Добробут», яке надає повний спектр послуг місту, починаючи від посадки садженців та квітів, закінчуючи виготовленням та встановленням тротуарної плитки, ремонтом доріг та будівельними роботами, гостей із Черкащини ознайомив його директор Денис Гетьман.

 

Фото без опису

Фото без опису

   Далі делегація завітала до сміттєсортувального комплексу. Як зазначив Володимир Миколайович, вартість проекту склала 10 млн. гривень, проектна потужність – 120 куб. метрів переробки за добу. На території Іллінецької міської об’єднаної територіальної громади розміщено 221 контейнер для ТПВ (1 м. куб.), вартістю 212,2 тис. грн. 

Фото без опису

Наразі підприємство переробляє сміття не лише своєї громади, а й сусідніх. В результаті переробки з твердих пластикових відходів отримують плитку – бруківку, якою встелені тротуари та алеї міста. 

Фото без опису

Фото без опису

“Хотілося б такий досвід впровадити і в нашій громаді. Сміттєзвалище у нас є, воно не в найкращому стані. До того ж, це вже є екологічною проблемою. Тому в планах перейняти такий досвід і почати сортувати сміття у своїй громаді”, – зазначив Валерій Аксентійович, селищний голова Маньківки.

Фото без опису

  Також відвідали комунальне підприємство «Іллінціводоканал» міської ради, де поспілкувалися з головним інженером.

Фото без опису

Фото без опису 

Іллінецький міський голова Володимир Ящук зазначив, що на сьогодні  їхній досвід у полі зору всієї України. Відтак, протягом 2021 року їхню громаду відвідали близько 40 делегацій.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень