A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Керівництво громади відвідали та привітали ветеранів Другої світової війни

Дата: 08.05.2021 15:26
Кількість переглядів: 869

Фото без опису  Вже 76 рік відокремлює нас від перемоги над нацистською Німеччиною. І сьогодні ми знову, як і в попередні роки, схиляємо голови перед подвигом тих, чиєю кров'ю й потом здобута перемога над сильним та жорстоким ворогом. Завжди пам’ятаймо про військову доблесть і героїзм наших визволителів. Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати українців і громадян України інших національностей упродовж 1939–1945 років. Найтяжчі – демографічні, які оцінюють у 8–10 мільйонів осіб.

Фото без опису Маньківчани докладали багато зусиль,щоб перемогти ворога,а потім і для відбудови рідного краю. У цій страшній війні взяло участь близько 16000 жителів Маньківщини , загинуло 4520 наших земляків, з них 299 маньківчан. У підпільно-диверсійних діях брали участь понад 300 осіб, з яких 200 загинуло. До Німеччини було вивезено на примусові роботи близько 5000 осіб. Станом на сьогодні в нашій ОТГ проживає 12 осіб з інвалідністю ВВв, 4 учасника бойових дій , 32 членів сімей загиблих(померлих) ветеранів війни, 89-учасників війни та 1433 дітей війни. Маньківська ТГ відзначила своїх ветеранів за мужність та героїзм проявлений у роки Другої світової війни. 46 ветеранам в переддень 76-річниці Перемоги селищним головою Валерієм Івасюком, начальником відділу з питань соціального захисту виконавчого комітету Маньківської селищної ради Людмилою Загородною, головою ветеранської організації Валентиною Ковган та директором Центру соцпослуг Юлією Панчук-Золотухіною  були вручені продуктові набори на кошти виділені із селищного бюджету на загальну суму 16 тис.грн.

  Зі слів керівника громади саме ветерани заслуговують на особливу увагу та підтримку, адже їх з кожним днем, на жаль, залишається все менше і менше. Важливе значення має не стільки матеріальна підтримка, скільки людська доброта та повага. На превеликий жаль, вже дуже багато фронтовиків відійшли у вічність.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень