A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Команда Уманського району перемогла в обласній Спартакіаді серед депутатів усіх рівнів

Дата: 31.05.2021 09:55
Кількість переглядів: 564

Цьогоріч понад 100 учасників взяли участь у змаганнях із футзалу, волейболу, настільного тенісу, шахів та шашок, які відбулися у спорткомплексі "Колос" у Городищі. Серед депутатів обласної ради участь у змаганнях брав Григорій Плічко та Олександр Вельбівець, депутат Олександр Коваленко разом із начальником Управління у справах сім'ї молоді та спорту ОДА Іваном Солодким нагороджували переможців.

Результати змагань:

Настільний теніс серед жінок:
3 місце - Галина Янчук (Уманський район);
2 місце - Лариса Погоріла (Лисянська селищна рада).
1 - місце - Людмила Дорожко (Черкаський район).

Настільний теніс серед чоловіків:
3 місце - Валерій Тертичний,
2 місце - Костянтин Кисіль (Катеринопільська громада);
1 місце - Володимир Сушкета.

Шахи серед чоловіків:
3 місце - Іван Лук'ященко (Чорнобаївська громада) та Володимир Коваленко (Катеринопільська громада);
2 місце - Єгор Стадник (Лисянська селищна рада);
1 місце - Олександр Нагаєвський (Золотоніський район).

Шашки серед жінок:
3 місце - Алла Некос (Золотоніський район);
2 місце - Наталія Сенкевич;
1 місце - Альона Заїчка (Уманський район).

Шашки серед чоловіків:
3- Віталій Гейко (Городище);
2 - Олександр Білоус (Лисянська селищна рада);
1 - Олександр Вовкотруб (Катеринопільська громада).

Волейбол :
3 місце - команда Катеринопільської громади;
2 місце - команда Черкаського району;
1 місце - команда Уманського району.

Футзал:
3 місце - команда Уманського району;
2 місце - команда Лисянської селищної ради;
1 місце - команда Чорнобаївської ОТГ.

Загальнокомандний результат:
3 місце - Золотоніський район - 399 очок;
2 місце - Чорнобаївська ОТГ - 419.5 очок;
1 місце - Уманський район - 441 очок.

Самовіддано боролася за перемогу команда волейболістів Уманського району, зайнявши у фінальному матчі перше місце. Склад команди: Володимир Дем’янчук, депутат Уманської районної ради; Анатолій Кисіль, депутат Бабанської селищної ради; Володимир Бурлуцький, заступник голови Жашківської міської територіальної громади; Денис Курко, Олександр Косенюк,  Геннадій Онищук, депутати Жашківської міської ради; Петро Ремінний, депутат Маньківської селищної ради.

За честь нашого району з футзалу боролися Богдан Сокур, заступник голови Уманської районної ради та Віталій Паламарчук, депутат Уманської районної ради; Сергій Вусик та Вадим Брунь, депутати Жашківської міської ради; В’ячеслав Кравчук, депутат Христинівської міської ради; Володимир Сушкета, депутат Паланської сільської ради. Футболісти нашої команди посіли третє місце.

Активною була боротьба між тенісистами. За перемогу змагалися депутат Паланської сільської ради Володимир Сушкета, який за результатами гри завоював перше місце серед чоловіків, та староста села Сабадаш Галина Янчук, яка виборола третє місце серед жінок.

У змаганнях із шахів команду району представляла староста села Краснопілка Тетяна Усатюк, яка зуміла досягти  результату другого місця серед жінок. 

Своє мистецтво гри в шашки показала депутат Іваньківської сільської ради Альона Заїчко, яка завоювала перше місце серед жінок, та староста села Томашівка Анатолій Шевчук, який посів п’яте місце. 

За підсумками змагань з усіх видів спорту найбільшу кількість очок здобула збірна команда Уманського району.

Переможці та призери були нагороджені грамотами, медалями в особистому заліку та кубками і дипломами в загальнокомандному заліку.

З числа фіналістів буде сформовано команду, яка захищатиме честь Черкаської області на Всеукраїнській спартакіаді депутатів усіх рівнів.

За результатами змагань відібрали кращих спортсменів, які представлятимуть Черкаську область на всеукраїнських змаганнях уже через тиждень. Зауважимо, що за роки участі  збірної команди депутатського корпусу області досягнуті значні результати:  у  2013 році – ПЕРШЕ місце серед 18 команд зі всієї України, у 2012 році – ДРУГЕ місце серед 18 команд, у 2015 році – ТРЕТЄ місце серед 14 команд, у 2017 році – ДРУГЕ місце серед 17 команд. За роки проведення восьми Всеукраїнських Спартакіад команда області не займала місце нижче шостого  у загальнокомандному заліку.

Проведення Всеукраїнської Спартакіади серед депутатів  всіх рівнів започатковано ще у 2011 році за ініціативи Центральної Ради спортивного товариства  «Спартак» та підтримано Міністерством молоді та спорту і комітетом молоді та спорту Верховної ради України. Положення про проведення фінальних змагань Всеукраїнської Спартакіади передбачає проведення обласних змагань.

Саме проведення обласних змагань в області, всі роки, викликало великий інтерес у депутатського корпусу області і до участі у змаганнях долучались, у різні роки, від 350 до 420 депутатів всіх рівнів. За розпорядженням голови обласної ради  передбачалося, що змагання обласної Спартакіади  проводилися у різних містах чи районних центрах області, що спонукало вирішувати питання модернізації спортивної бази та пропаганди фізичної культури та спорту в регіонах області. За роки проведення спартакіади змагання відбувалися в Золотоноші, Лисянці, Тальному, Городищі, Шполі, Чорнобаї.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень