A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Відбулося засідання селищної комісії з питань ТЕБ та НС

Дата: 06.07.2021 16:50
Кількість переглядів: 429

  6 липня під головуванням селищного голови відбулося планове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Маньківській селищній раді. 

  Першим питанням порядку денного засідання заслухано інформацію про стан забезпечення якісною та безпечною для здоров’я питною водою. 

Фото без опису

   В. о. начальника Маньківського відділення державної установи Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоровя України Олена ВАСИЛЬЄВА поінформувала, що згідно Плану моніторингових досліджень обєктів навколишнього середовища, лікувально-профілактичних, загальноосвітніх та дитячих навчальних закладів проводяться моніторингові дослідження питної води (повний аналіз) комунального водогону комунального підприємства Комунальник-М, відомчого водогону ТОВ Аквадар Резорт – двічі на рік. За її словами здійснюється відбір води в дитячих навчальних закладах та загальноосвітніх школах, відділеннях комунального некомерційного підприємства Маньківська багатопрофільна лікарня – один раз на рік. Кратність досліджень за скороченим аналізом дотримується. Так на обєктах комунального підприємства Комунальник-М відповідні дослідження робляться щотижня, у ТОВ Аквадар Резорт – щомісяця.

Фото без опису

  Із джерел та мереж централізованого водопостачання протягом першого півріччя нинішнього року досліджено 47 проб питної води за санітарно-хімічними та 48 проб за мікробіологічними показниками.

  Із джерел нецентралізованого водопостачання (приватні та громадські свердловини, колодязі) протягом першого півріччя досліджено 29 проб питної води за санітарно-хімічними та 13 проб за мікробіологічними показниками.

Фото без опису

  Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Маньківського управління головного управління Держпродспоживслужби України в Черкаській області Надія АНДРІЙЧУК у своєму виступі наголосила, що на значну частину комунальних та відомчих водогонів не розроблено та не погоджено в установленому порядку технологічний регламент виробництва питної води, не розроблено робочу програму виробничого контролю безпечності та якості питної води. Посадовець також повідомила, що у переважній більшості випадків відсутні дозволи на спеціальне водокористування, санітарні паспорти на артезіанські свердловини, не проводиться фахове обслуговування водогонів. Надія АНДРІЙЧУК також повідомила, що виробничий контроль безпечності та якості питної води, забруднення джерел питного водопостачання здійснюється лише комунальним підприємством Комунальник-М. 

  Підсумовуючи дане питання, селищний голова Валерій ІВАСЮК наголосив на необхідності вжиття усіх необхідних заходів щодо недопущення ускладнень санітарно-епідеміологічної ситуації та випадків інфекційних і неінфекційних захворювань, повязаних із вживанням недоброякісної питної води як з боку виконавчого комітету селищної ради, так і підприємствами, громадськими організаціями, у віданні яких перебувають джерела водопостачання та які подають питну воду населенню, дитячим та лікувальним закладам.

  Другим питанням розгляду комісії був перелік надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути на території Маньківської селищної територіальної громади, який озвучив головний спеціаліст з питань цивільного захисту та мобілізаційної роботи відділу документообігу та організаційно-господарської роботи виконавчого комітету селищної ради Володимир МИХАЙЛОВИН. 

Фото без опису

  За результатами  заслуховування та обговорення комісією з питань ТЕБ та НС прийнято відповідні рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень