A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Оформлення паспорта громадянина України по досягненню 14- річного віку (вперше)

Дата: 23.07.2021 09:49
Кількість переглядів: 427

Фото без описуМаньківський районний сектор УДМС України нагадує, що починаючи з 14 років ви маєте змогу самостійно та безкоштовно оформити свій найважливіший документ у житті – сучасний, надійний та мобільний паспорт громадянина України у вигляді ID-картки.

Зверніть увагу, що наявність паспорта дає вам багато переваг – від можливості скласти ЗНО (паспорт є обов’язковим в переліку документів), до плюсів користування різноманітними електронними сервісами, популярним застосунком для смартфону  «Дія», тощо.

Все, що вам потрібно зробити – це після того, як вам виповнилось 14 років, звернутися до найближчого підрозділу Міграційної служби (під час карантину можна завітати до будь-якого незалежно від реєстрації місця проживання).

До речі, якщо ви не маєте номера картки платника податків, то можете одночасно з оформленням паспорта написати заяву та отримати в Міграційній службі і ідентифікаційний код. Ця послуга також є безкоштовною.

Нагадуємо, що для оформлення першого паспорта необхідно звернутися до підрозділу міграційної служби з таким пакетом документів:

  • свідоцтво про народження;

  • оригінали документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу батьків або одного з них, які на момент народження перебували у громадянстві України;

  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон (за наявності);

  • довідка органу реєстрації встановленого зразка про місце проживання;

  • довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків або повідомлення про відмову від його прийняття (за наявності).

За відсутності індивідуального номера платника податків його буде присвоєно під час оформлення першого паспорта громадянина України. Послуга з оформлення першого паспорта громадянина України надається безкоштовно громадянам, які досягли 14-річного віку. Термін оформлення паспорта громадянина України у вигляді картки вперше складає 20 робочих днів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень