A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Члени виконавчого комітету заслухали інформацію про хід виконання програми соціально-економічного розвитку громади за І півріччя

Дата: 20.08.2021 14:15
Кількість переглядів: 519

   19 серпня 2021 року відбулось засідання виконавчого комітету Маньківської селищної ради.  В рамках засідання заслухано низку питань, що стосувались виконання бюджету за І півріччя 2021 року, внесення змін до розпису бюджету на 2021 рік та схвалення прогнозу бюджету громади на 2022 рік, організацію роботи збірних та приймальних пунктів евакуації у громаді, взяття на квартирний облік жителів громади.Фото без опису

   В ході засідання виконкому заслухано хід виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Маньківської селищної територіальної громади на 2021 рік за І півріччя 2021 року.

Фото без опису

У всіх населених пунктах територіальної громади за рахунок коштів місцевого бюджету та залучених коштів від спонсорів здійснювалися заходи по благоустрою населених пунктів (обрізання сухостійних та фаутних дерев, побілка дерев, бордюр та парапетів, викошування трави), впорядкування кладовищ, обслуговування вуличного освітлення, в зимовий період забезпечувалося очищення доріг від снігу. У селищі Маньківка та населених пунктах  Роги та Кищенці розпочаті роботи по запровадженню роздільного збирання відходів, встановлені контейнери для сортування сміття.

   Зокрема:

   по с. Паланочка в центрі  встановлений бювет з метою вирішення питання дефіциту  питної води;  висаджено фруктові дерева  в кількості 140 штук за спонсорські кошти  ПП «Агромоноліт».

   по с. Філіція встановлено додаткову трансформаторну підстанцію по вулиці Шевченка для підвищення якості постачання електричного струму в домоволодіннях жителів (РЕМ);

по с.Попівка розчищено та прибрано від сухостійних та фаутних дерев (СФГ «Петровіт», СФГ «Яблуневий цвіт»).

по с.Роги на сільський ФАП закуплено новітнє обладнання та матеріали на суму понад  10,0 тис. грн за рахунок спонсорських коштів;

  • ТОВ «Дукра агро» працевлаштувало робітника, який працює в групі благоустрою села, а також забезпечило спецодягом  всіх працівників групи благоустрою в селі Роги.
  • із залученням місцевих підприємців, які безкоштовно надають трактор, причіп та свого працівника в останній четвер кожного місяця починаючи з квітня  проводиться вивезення сміття з вулиць;
  •  за сприяння ТОВ «Дукра агро» в сільському парку прокладено бетонну  пішохідну доріжку площею більше 50 м2 , вартістю понад 25,0 тис.грн.
  • проводилися роботи з розрахунку та точкування дорожньої розмітки по селу Роги за рахунок підприємств ТОВ «Дукра агро» та філії «Лімагрейн Україна» на загальну суму понад 32,0 тис. грн.

по с.Добра встановлено два вїздних знаки до населених пунктів за рахунок коштів ФГ «Червона калинаС».

по с. Нестерівка:

  • товаровиробниками проводилось прогортання снігу (ТОВ «Нестерівка», ФГ «Червона калина С»;
  • вивезення побутових відходів  ТОВ «Нестерівка», ФГ «Червона калинаС»ФГ «Нестерівка», приватний підприємець Адаменко М.І. 
  • Викошування бур’янів по населеному пункті ТОВ «Нестерівка», ФГ «Червона  калинаС».

по с. Кищенці:

  • ТОВ «Кищенці» працевлаштовано соціального працівника;
  • викошування бур’янів ТОВ «Кищенці», СФГ «Обрії»;
  • поточний ремонт доріг комунальної власності (засипання великих ям) кошти ТОВ «Кищенці»;
  • забезпечення дровами на опалювальний період 2021-2022 роки кошти ТОВ «Кищенці».

Фото без опису

по с.Поташ:

  • ТОВ «Тальне Агрохім» працевлаштовано 1 працівника по благоустрою на 1 місяць;
  • СФГ «Агродар», Турченко С.В. оплачено послуги працівника по благоустрою та на ремонт мотокіс, придбання запчастин на суму по 5000 грн.;
  • товаровиробниками надавалась допомога (дизпаливо,транспорт) по прогортання снігу (ТОВ «Агродар», СФГ «Шевченко»,ТОВ «Тальне Агрохім», ДП ДАК «Хліб України» Потаське хлібоприймальне підприємство.

по с. Молодецьке:

ПП «Перлина» (керівник Турченко С.В.) працевлаштувало робітника, який працює по благоустрою села.

ПП «Перлина» (Турченко С.В.), СФГ «Браславський» (Браславський А.П.)  надали транспорт та пальне  для  вивезення  сміття.

СФГ «Світанок» (Бузань О.А.),  ПП «Перлина» (Турченко С.В.),СФГ «Браславський» (Браславський А.П.)  прогортання  снігу.

За  фінансової  підтримки  всіх  с/г виробників села проведено грейдерування   вул.. Шевченка  та  польових доріг.

ПП «Перлина Тікича» та  ПП Чорнописька В.В.  закупили  новорічні подарунки для учнів ЗОШ та вихованців ДНЗ.

ПП «Перлина» (Турченко С.В.),СФГ «Браславський» (Браславський А.П.),ПП «Перлина Тікича» , СФГ «Синчук» (Синчук І.А.), ПП Кожухівський П.О. надавали   фінансову допомогу на проведення  культурних заходів.

ТОВ «ДУКРА  агро» викошування трави на центральному стадіоні села.

Фото без опису

по с. Подібна:

За рахунок спонсорських коштів  СФГ «ШЕВЧЕНКО»:   прогортання доріг-30 000грн; благоустрій кладовища-120 000грн;  автомобіль на схрон -6 000грн; викошування бурянів-20 000грн; встановлення бювету-55 000грн; ремонт доріг по вулицях Центральна, Шкільна, Черняховського, братів Шевченків, Горького, Ватутіна-230 000грн; організація святкування Дня Села-85 000 грн; ремонт БК -10 000грн;  футбольний турнір ветеранів-15 000грн; вуличне освітлення 15 000грн.                 

За рахунок спонсорських коштів  ПП Касянчук І М: благоустрій кладовища  1 000грн; ФАП  термометр  3 400грн; ремонт мотокоси  800грн; благоустрій ФАП  1 000грн; ДНЗ « Малятко»  500грн; прогортання доріг  10 000грн; Прокопенко Н.М., Заболотній В.М., Козлов О.О. спонсорські кошти на благоустрій школи 1 000грн.

Фото без опису

  З інформацією про комплексну програму «Медичні кадри» на 2021-2025 роки перед присутніми виступив директор КНП «Маньківська багатопрофільна лікарня» Юрій Кулик. Очільник вторинної ланки в громаді зазначив: « На сьогодні питання кадрового забезпечення кваліфікованими медичними кадрами набули особливої ваги з огляду на глобальну кадрову кризу в медичній галузі. В Україні найбільш гострими на цей час є наступні проблеми: зниження престижу професії медичного працівника; низька заробітна плата; зростання плинності та міграції медичних кадрів; значне старіння кадрового потенціалу; недостатнє забезпечення житлом та відсутність державної програми підтримки молодих спеціалістів. Тому  необхідно терміново приймати кардинальні міри для розв’язання питання медичних кадрів в нашій громаді». З метою підняття престижу праці медичного працівника в суспільстві, їх соціального захисту, забезпечення  закладів охорони здоров’я громади кваліфікованими медичними кадрами, використання цільового направлення сільської молоді; організації навчання студентів у вищих медичних навчальних закладах за рахунок коштів місцевих бюджетів; виплата одноразових допомог та заключення договору із медпрацівником для обов?язкового трьохрічного відпрацювання в закладі члени виконкому одностайно  підтримали дану програму.

Фото без опису

   На завершення члени виконкому розглянули окремий блок питань та підтримали відповідні рішення, що стосувалися готовності закладів освіти до нового навчального року, погодження місця розташування тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності та дозволу на вирізку дерев в населених пунктах громади та ін.

Фото без опису

   На засіданні було активно обговорено вищевказані питання та внесено зауваження і пропозиції,  з усіх питань було прийнято відповідні рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень