A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Очільник Маньківської громади Валерій Івасюк зустрівся з ініціативної групою жителів Поташі

Дата: 26.08.2021 17:25
Кількість переглядів: 814

   Фото без описуНа прохання ініціативної групи від поташан 25 серпня 2021 року в приміщенні Потаського Будинку культури відбулася робоча зустріч селищного голови Маньківки Валерія Івасюка, старости села Поташ Лариси Ільницької, начальника відділу будівництва, архітектури, житлово-комунального господарства, комунального майна Алли Пашніної, начальника комунального підприємства «Комунальник-М», депутатів Маньківської селищної ради – Анатолія Войтенка, Сергія Барановського, Олександра Глобенка, Павла Скорика  з жителями села. Дана зустріч була спрямована на з’ясування поточного стану водопостачання та проблемних питань жителів села.

   На початку зборів Валерій Аксентійович коротко розповів про хід  робіт щодо будівництва водозапірної свердловини, водонапірної башні в с.Поташ та їх підключення до центрального водогону.

     Селищний голова наголосив: «За результатами проведення процедури закупівлі між Потаською сільською радою та товариством з обмеженою відповідальністю «ПБК-РЕЗЕРВ» укладено договір підряду на загальну суму 1 350 075,60 грн. Протягом 2020 року до основного договору вносилися зміни, у тому числі і щодо перенесення термінів виконання робіт на 2021 рік.  Також, Потаською сільською радою укладено із фізичною особою підприємцем Печиборщ Олександр Валерійович договір про надання послуг з технічного нагляду. За умовами договору ФОП Печиборщ О.В. зобов’язується здійснювати технічний нагляд за будівництвом об’єкту «Нове будівництво розвідувально-експлуатаційної свердловини та водонапірної башти в с. Поташ Маньківського району Черкаської області (І черга)». 

Фото без опису   Протягом 2020 року за рахунок бюджету Потаської сільської ради за кошти Державного бюджету було здійснено Потаською сільською радою оплату Акту приймання виконаних будівельних робіт  за грудень 2020 року на загальну суму 453 136,80 грн. У акт виконаних будівельних робіт за грудень 2020 року на суму 453 136,80 грн. було включено наступні роботи на загально будівельні роботи водонапірна башта; на придбання та монтаж технологічного обладнання водонапірна башта; на блискавозахист водонапірна башта». Згідно додаткової угоди перенесено термін виконання робіт на 2021 рік по об’єкту «Нове будівництво розвідувально-експлуатаційної свердловини та водонапірної башти в с. Поташ Маньківського району Черкаської області (І черга)» на загальну суму 896 938,80 грн.  Виконавчим комітетом Маньківської селищної ради укладено додаткову угоду на виконання у 2021 році ТОВ «ПБК-РЕЗЕРВ» робіт по об’єкту «Нове будівництво розвідувально-експлуатаційної свердловини та водонапірної башти в с. Поташ Маньківського району Черкаської області (І черга)» на загальну суму 896 938,80 грн. Згідно вищезазначеної додаткової угоди передбачено кінцевий термін виконання робіт вересень 2021 року, з послідуючим отриманням Декларації про готовність об’єкта до експлуатації. Також, у 2021 році укладено додаткову угоду про надання послуг з технічного нагляду із фізичною особою підприємцем Печиборщ Олександр Валерійович – на здійснення технічного нагляду за будівництвом об’єкту «Нове будівництво розвідувально-експлуатаційної свердловини та водонапірної башти в с. Поташ Маньківського району Черкаської області (І черга)». Станом на 25.08.2021 року бюджетні кошти у 2021 році по  об’єкту «Нове будівництво розвідувально-експлуатаційної свердловини та водонапірної башти в с. Поташ Маньківського району Черкаської області (І черга)» не використовувалися, оскільки підрядником побудована свердловина, але відповідно до кошторису І черги не усунуті всі недоліки.

Фото без опису

 У бюджеті Маньківської селищної територіальної громади на 2021 рік передбачено в повному обсязі кошти на об’єкту «Нове будівництво розвідувально-експлуатаційної свердловини та водонапірної башти в с. Поташ Маньківського району Черкаської області (ІІ черга)».На черговій сесії Маньківської селищної ради 27.08.2021 року буде затверджено проєктно-кошторисну документації по об’єкт «Нове будівництво розвідувально-експлуатаційної свердловини та водонапірної башти в с. Поташ Маньківського району Черкаської області».    Відразу після затвердження проєктно-кошторисної документації буде проведено спрощено закупівлю відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі». Після проведення спрощеної закупівлі буде укладено договір з переможцем аукціону на виконання робіт.»

Фото без опису

    Далі відбувся конструктивний діалог з мешканцями села. Основні питання, які піднімали жителі під час зустрічі – це стан доріг, ремонт об?їздної дороги, заборона руху вантажних автомобілів центральними вулицями села, обрізання дерев обабіч автошляхів, вивезення сміття, виготовлення проєктно-кошторисної документації населених пунктів нашої громади, терміни підключення водозапірної свердловини та водонапірної башні до центральної водо мережі та інші. Керманичем громади, депутатами, керівниками установ та відділів було надано жителям села відповідні роз'яснення в межах своєї компетенції.

Фото без опису

Фото без опису

   Наприкінці зустрічі Валерій Івасюк запевнив, що питання, які хвилюють громадян,  взяті на контроль та вирішуватимуться в робочому порядку, а також закликав до активної співпраці s наголосив, що результатів можна досягнути при умові, якщо співпраця буде підкріплена активністю та  ініціативністю самих громадян.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень