A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Народні обранці переймаються залученням молодих медичних кадрів в лікувальні установи громади

Дата: 28.08.2021 09:38
Кількість переглядів: 279

 Фото без опису 27 серпня 2021 року відбулось пленарне засідання чергової дванадцятої сесії Маньківської селищної ради восьмого скликання,у якому взяли участь 23 депутати, голова   Ігор Миклащук та начальник відділу агропромислового розвитку, екології та взаємодії з органами місцевого самоврядування  Уманської райдержадміністрації Валентина Мовчанюк, керівники  структурних підрозділів та старости Маньківської громади.  Для розгляду на порядок денний виносились 191 питання.

 На початку засідання очільник Уманської адміністрації виконав почесну місію вручивши Почесні грамоти депутату селищної ради, голові СФГ "Шевченко" Віктору Шевченку та творчому колективу "Пізня зустріч".

Фото без опису

  Фото без опису

   З інформацією про комплексну програму «Медичні кадри» на 2021-2025 роки перед присутніми виступив директор КНП «Маньківська багатопрофільна лікарня» Юрій Кулик. Очільник вторинної ланки в громаді зазначив: « На сьогодні питання кадрового забезпечення кваліфікованими медичними кадрами набули особливої ваги з огляду на глобальну кадрову кризу в медичній галузі. В Україні найбільш гострими на цей час є наступні проблеми: зниження престижу професії медичного працівника; низька заробітна плата; зростання плинності та міграції медичних кадрів; значне старіння кадрового потенціалу; недостатнє забезпечення житлом та відсутність державної програми підтримки молодих спеціалістів. Тому  необхідно терміново приймати кардинальні міри для розв’язання питання медичних кадрів в нашій громаді». 

Фото без опису

З метою підняття престижу праці медичного працівника в суспільстві, їх соціального захисту, забезпечення  закладів охорони здоров’я громади кваліфікованими медичними кадрами, використання цільового направлення сільської молоді; організації навчання студентів у вищих медичних навчальних закладах за рахунок коштів місцевих бюджетів; виплата одноразових допомог та заключення договору із медпрацівником для обов?язкового трьохрічного відпрацювання в закладі члени виконкому одностайно  підтримали дану програму.

Фото без опису

  В ході засідання виконкому заслухано хід виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Маньківської селищної територіальної громади на 2021 рік за І півріччя 2021 року. У  населених пунктах територіальної громади за рахунок коштів місцевого бюджету та залучених коштів від спонсорів здійснювалися заходи по благоустрою населених пунктів (обрізання сухостійних та фаутних дерев, побілка дерев, бордюр та парапетів, викошування трави), впорядкування кладовищ, обслуговування вуличного освітлення, в зимовий період забезпечувалося очищення доріг від снігу, розпочаті роботи по запровадженню роздільного збирання відходів, встановлені контейнери для сортування сміття.

  З метою реалізації державної соціальної політики на відповідній території у сфері соціального захисту дітей,  запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, вчиненню дітьми правопорушень; здійсненні контролю за умовами утримання і виховання дітей у закладах для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, спеціальних установах і закладах соціального захисту для дітей усіх форм власності; веденні обліку дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, усиновлених, влаштованих до патронатних, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та соціально-реабілітаційних центрів народними обранцями було створено Службу у справах дітей Маньківської селищної ради.

Фото без опису

   Своїм рішенням депутатський корпус  затвердив ряд проектних документацій, що стосувалися  капітального ремонту напірного водогону та реконструкції каналізаційної насосної станції в смт. Маньківка; реконструкції Маньківського спортивного комплексу; будівництва гілки водогону для підключення ДНЗ «Ялинка»  в селі Вікторівка.

Фото без опису

   Цього дня депутатами було внесено зміни до селищного бюджету  на 2021 рік. З  бюджету селищної територіальної громади було спрямовано кошти в сумі  720 373 грн з них :

- на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом окремих категорій громадян у сумі 238 747 грн;

- на утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури ( фінансування послуг із зимового утримання доріг) у сумі 180 000 грн;

-  на оплату послуг з проведення технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна Маньківської селищної ради (виготовлення технічних паспортів) у сумі 12 000 грн.

- на виготовлення печатки, штампів та оснастки до них тощо  6 000 грн.

-  на придбання  комп’ютерної техніки, оргтехніки для закладів загальної середньої освіти у сумі 125 000 грн;

- на влаштування пристроїв для захисту будинків і споруд від розрядів блискавки будівлі Дзензелівського та  Подібнянського закладів загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів у сумі 120 626 грн;

-  на придбання телевізорів для закладів загальної середньої освіти у сумі 38 000 грн.

    Як зазвичай, левову частку всіх питань порядку денного складав блок питань, які розглянули на сесії народні обранці, стосувався землеустрою та землекористування, надання дозволів на виготовлення та затвердження технічних документацій із землеустрою.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень