A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Проект «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» для учасників АТО

Дата: 10.09.2021 08:32
Кількість переглядів: 467

  23 серпня Міжнародний фонд соціальної адаптації (Україна) отримав від Nord університету (Норвегія) підписаний договір на реалізацію осіннього семестру 2021 року проекту «Норвегія- Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» (NUPASS)^ha підвищення конкурентноспроможності та з метою соціальної адаптації військовослужбовців та членів їх котрі отримають допомогу у правовій адаптації ,психологічній адаптації , а також сприяння в працевлаштуванні та організації власного бізнесу організовано Проект «Норвегія-У країна. Професійна адаптація .Інтеграція в державну систему».

Фото без опису

  Основу проекту складає професійна перепідготовка військовослужбовців та членів іх сімей на цивільні спеціальності котрі користуються попитом на ринку праці України з метою покращення умов життя його учасників. А саме за спеціальністю «Організація власного бізнесу в садівництві та овочівництві». Програма перепідготовки передбачає практичне і теоретичне навчання в обсязі 500 годин, семінари з інноваційних технологій вирощування в садівництві та овочівництві, бізнес-планування, інформаційні технології, консультації з організації власного бізнесу, тренінги з психологічної підтримки та активну комунікацію з підприємцями. Партнерами проекту є університет NORD (м.Будо ,Норвегія),МБФ «Міжнародний фонд соціальної адаптації» (м. Київ ,У країна), Уманський національний університет садівництва (м. Умань) ,громадська організація «Спілка учасників АТО Жашківщини». В результаті виконання завдань курсової перепідготовки випускники отримують три документи: свідоцтво про професійну перепідготовку державного зразка (від навчального закладу України), спільний сертифікат університету NORD та українського навчального закладу, спільний диплом Міністерства закордонних справ і Міністерства оборони Норвегії

  Проект фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії за участю українських партнерів проекту.

В межах реалізації даного Проекту запрошуємо Вас до співпраці

Учасником проекту можуть бути:

1. Військовослужбовці Збройних Сил та інших силових структур, заплановані до звільнення .

2. Військовослужбовці ЗСУ та інших силових структур, звільнені з військової служби протягом останніх трьох років і які мають стаж служби не менше 10 років.

3. Учасники бойових дій, які мають статус учасника, оформлений відповідно до чинного законодавства.

4.Члени сімей (чоловік /дружина) вище перелічених категорій.

5.Члени сімей загиблих учасників бойових дій (чоловік / дружина).

КЕРІВНИК ПРОЕКТУ ВІД УМАНСЬКОГО НУС-ДОЦЕНТ КАФЕДРИ ОБЛІКУ І ОПОДАТКУВАННЯ - ОЛЬГА ДМИТРІВНА ПІДЛУБНА

(контактний номер +38(063)620-59-62);

КЕРІВНИК ПРОЕКТУ ВІД ГО «СПІЛКА УЧАСНИКІВ АТО ЖАШКІВЩИНИ» -ГОЛОВА ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ - ВАСИЛЬ ВАСИЛЬОВИЧ ЯКИМЕНКО (контактний номер +38(063) 1339363 , +38(050)1339363), +38(096)1339363;

У період 2003 - 2019 років учасниками проєкту стали 10 646 осіб, серед них 1401 учасників АТО/ООС.

 

З початку реалізації проєкту в ньому було задіяно 39 українських міст та понад 20 вищих навчальних закладів України.

Завдяки проєкту «Україна-Норвегія» у 2014 створено, а у 2016 розширено Норвезько-Український університетський альянс. Зараз до нього входять 16 університетів (15 українських та норвезьких NORD Університет).

  У 2017 – 2019 роках здійснено співфинансування проєкту від місцевих державних установ та інших організацій у вигляді надання грантів випускникам проєкту на реалізацію бізнес-проєктів загальною сумою 853 000 грн. (Одеська, Миколаївська та Івано-Франківьска області).

Ціль проєкту: ефективне впровадження моделі професійної адаптації військовослужбовців, ветеранів та членів їхніх сімей в державну систему України.

Завдання проєкту:

  1. Підвищення ступеня соціальної і професійної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас, ветеранів та членів їхніх сімей до умов цивільного життя.
  2. Розробка і застосування на практиці стійкої моделі соціальної та професійної адаптації військовослужбовців, учасників бойових дій та членів їхніх сімей, що включає основні складові:
    - професійну перепідготовку на короткострокових курсах за спеціальностями, затребуваним на ринку праці;
    - психологічну адаптацію;
    - правову адаптацію;
    - сприяння в працевлаштуванні та створення власного (сімейного) бізнесу.
  3. Надання методичної та консультативної  допомоги керівникам громадських організацій, регіональним представникам Міністерства у справах ветеранів, місцевим органам влади в ефективному впровадженні проєкту «Норвегія-Україна» в державну систему соціальної та професійної адаптації військовослужбовців, ветеранів та членів їхніх сімей.
  4. Поширення досвіду виконання проєкту і його впровадження в державну систему адаптації військовослужбовців, ветеранів та членів їхніх сімей по всій території України.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень