Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

ВО «ЧЕРКАЩАНИ» з турботою про старше покоління

Дата: 05.10.2021 08:13
Кількість переглядів: 329

  З нагоди Дня ветерана та Міжнародного для людей похилого віку депутати Маньківської селищної ради від фракції ВО «ЧЕРКАЩАНИ» Алла Павленко та Віталій Мельник разом із головою Маньківської селищної ветеранської організації Валентиною Ковган та старостами сіл відвідали та привітали найстарших жителів Маньківської громади у кожному населеному пункті.

Фото без опису

  Цікавим і пізнавальним було спілкування, адже вони, 91-101 річні ветерани, ще добре пам’ятають страшні часи голодомору, війни, тяжких повоєнних років. Заєць Марія Іванівна, 96 - річна жителька с.Філіція згадувала, як її сім'я виживала у голодні роки, розповідала, як 4 роки тяжко працювала у Німеччині під час війни, боса, пішки поверталася до рідної землі.

Фото без опису

  Саме їхні мозолясті руки відбудовували нашу країну у ті складні роки, працювали на полях, у ланці, на фермах. Поліщук Тетяна Матвіївна, 93 - річна жителька с.Кищенці пригадала про роботу у колгоспі, у ланці, на буряках: «Ми не пам’ятали ні який день тижня, ні яке число, з ранку до вечора працювали в полі, бо знали, що маємо виконати норму».

Фото без опису

  Люди праці. Багато хто з них ще й сьогодні господарює самостійно, тому що заставали відвідувачі винуватців свята і на городах, і у справах по двору. Вони добрі і щирі, усміхнені і оптимістично налаштовані. Як зазначив Хован Дмитро Онисимович із с. Дзензелівка, якому днями виповниться 94 роки: «Важко тільки перших 100 років, а далі полегше буде!».

Фото без опису

  Разом із щирими побажаннями здоров'я і добра, злагоди і миру, люди поважного віку отримали продуктові набори та приємні подарунки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень