A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Відбулася чотирнадцята сесія Маньківської селищної ради восьмого скликання

Дата: 08.10.2021 14:28
Кількість переглядів: 338

 07 жовтня  2021 року, під головуванням селищного голови Валерія Івасюка відбулось пленарне засідання 14 сесії VIII скликання Маньківської селищної ради. У роботі сесії взяв участь 21 депутат, на розгляд було винесено 153 питання порядку денного. Варто зазначити, що завдяки плідній роботі та взаємодії депутатського корпусу, всі винесені питання попередньо були ретельно опрацьовані та розглянуті на засіданнях постійних депутатських комісій. Саме тому,  майже всі рішення були одноголосно схваленні депутатами.

Фото без опису

  Так, під час засідання, народні обранці внесли зміни до рішення селищної  ради від 23.12.2020 № 3-10/VIII «Про бюджет Маньківської селищної територіальної громади на 2021 рік», які були викликані у зв’язку з необхідністю  розподілу коштів субвенції з  бюджету Іваньківської сільської ради та  перерозподілу видатків у межах призначень головних розпорядників коштів. Також були внесені зміни до програми «Розвитку фізичної культури і спорту  Маньківської територіальної громади на 2021-2025 роки» і призначені стипендії обдарованим учням та одноразові грошові винагороди педагогічним працівникам за підготовку переможців.

 

Фото без опису

Фото без опису

  З метою забезпечення представництва інтересів жителів населених пунктів Маньківської селищної територіальної громади, що увійшли до її складу рішенням засідання сесії також  утворено  дванадцять старостинських округів Маньківської селищної територіальної громади (об?єднано с.Молодецьке і с.Паланочка в один округ); затверджено порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости та внесено зміни до Положення про старосту.

Фото без опису

  Окрім того, з метою довгострокової стратегії планування та забудови території, забезпечення соціально-економічного, комплексного розвитку Маньківської селищної територіальної громади затверджено рішення про розроблення комплексного плану просторового розвитку території  Маньківської селищної територіальної громади Уманського району Черкаської області та  внесення змін до програми розроблення (оновлення) містобудівної документації населених пунктів Маньківської територіальної громади  на період 2021-2025 роки.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису 

Враховуючи нинішню ситуацію зі значним підвищенням цін на природний газ, електроенергію та тверде паливо, не в повному обсязі забезпечені видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв у закладах, які фінансуються з бюджету селищної територіальної громади депутатів Маньківської селищної ради прийняли звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та КРЕП про недопущення Підвищення ціни на природний газ, електроенергію та тверде паливо для бюджетних установ. В якому порушили клопотання про   врегулюваня ціни на природний газ, електроенергію та тверде паливо. У разі обгрунтованої необхідності підвищення цін запропонували розробити механізм державної компенсації місцевим бюджетам на придбання енергоносіїв, в тому числі за рахунок змін до Бюджетного кодексу України;  збільшити видатки державного бюджету та залучати інвестиції з метою нарощування обсягів видобутку власного газу; та забезпечити функціонування на території країни незалежних інституцій для здійснення контролю щодо якості природного газу на законодавчому рівні.

Фото без опису

 Депутати також ухвалили низку земельних та комунальних важливих для життєдіяльності Маньківської селищної ради рішень.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Прийняті рішення та результати поіменного голосування засідання 14 сесії селищної ради VIII скликання будуть оприлюднені на офіційному вебсайті Маньківської селищної ради для ознайомлення у строки визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень