Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Інформація про стан роботи з надання адміністративних послуг відділом Центр надання адміністративних послуг

Дата: 11.10.2021 15:08
Кількість переглядів: 854

Відділ Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Маньківської селищної ради (далі - ЦНАП) створено рішенням селищної ради  від  21.12.2019 року № 43-2/VII «Про надання адміністративних послуг».

Відділ Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Маньківської селищної ради здійснює свою діяльність на підставі Положення про Центр надання адміністративних послуг та Регламенту, які затвердженні рішеннями селищної ради  у вересні 2020 року.

Фактично свою робу ЦНАП розпочав з січня 2021 року. Штатна чисельність працівників становить 5 од., а саме: начальник відділу-державний реєстратор, державний реєстратор та три адміністратори.

 На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України  від   16.05.2014 року № 523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг» ( з наступними змінами та доповненнями) рішенням селищної ради від           27.08.2021 року № 12-20/VIIІ  затверджено Перелік адміністративних послуг, які надаються через відділ Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Маньківської селищної ради. Наразі ЦНАП надає 139 адміністративних послуг, зокрема послуги з реєстрації бізнесу та громадських формувань, адміністративні послуги ДМС, послуги дозвільного характеру, послуги у сфері земельних відносин, послуги соціального характеру, послуги містобудування та інші.  

На кожну адміністративну послугу суб’єктом надання адміністративної послуги розроблено та подано до ЦНАП інформаційні та технологічні картки, які використовуються при наданні вказаних послуг.

Відділом Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Маньківської селищної ради проводилася робота з суб’єктами надання адміністративних послуг щодо укладення угод про співробітництво, результатом цієї роботи є укладення:

- 01.04.2021 року Угоди про співпрацю між Виконавчим комітетом Маньківської селищної ради з Тальнівським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області;

-  08.04.2021 року  Узгодженого рішення з Центральним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Київ) про державну реєстрацію народження;

- 25.05.2021 року Угоди про співробітництво з надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців з виконавчим комітетом Буцької селищної ради;

- 10.06.2021 року Угоди про співробітництво у сфері надання адміністративних послуг з Управлінням Державної міграційної служби України в Черкаській області (вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні громадянином 25-ти та 45-ти річного віку).

З 01.04.2021 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 року  № 207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру»  (з наступними змінами та доповненнями) до  відділу Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Маньківської селищної ради перейшли повноваження щодо здійснення реєстрації /зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб та ведення Реєстру територіальної громади. На даний час проводиться робота щодо його наповнення.

За період з квітня 2021 року  по вересень 2021 року включно ЦНАП надав           499 послуг  з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи  та  4262  послуги з видачі довідок з реєстрації місця проживання, витягів (довідок) про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб. Витяги (довідки) про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб в основному надавалися для отримання адміністративних послуг соціального характеру (допомоги, субсидії тощо).

За 9 місяців 2021 року  відділом  Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Маньківської селищної ради надано                              7516  адміністративних послуг:

- послуги соціального характеру, надання інформації з ДРРП (інформаційна довідка), послуги з реєстрації  юридичних та фізичних осіб – 1177 послуга;

- послуги відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства – 25 послуг;

- послуги ДМС – 345 послуг;

- послуги Держземагенства – 5436 послуг;

- інші адміністративні послуги (запити нотаріусів, запити судів та ін.) – 533

Всього за 9 місяців поточного року надано 12277 адміністративних послуг.

Керуючись Указом Президента України від 29.07.2019 р. № 558/2019 «Про деякі заходи щодо поліпшення доступу фізичних та юридичних осіб до електронних послуг» та враховуючи рекомендації Міністерства цифрової трансформації України  у травні 2021 року  ЦНАП  підключено до програмного комплексу автоматизації центрів надання адміністративних послуг «Вулик» (ІС ПК ЦНАП «Вулик». У серпні цього року працівниками пройдено навчання щодо роботи в інформаційній системі «Вулик», наразі проводиться робота щодо наповнення бази інформаційної системи переліком адміністративних послуг, що надаються через ЦНАП.

З метою виконання узгодженого рішення щодо державної реєстрації народження адміністраторами  ЦНАП  у вересні 2021 року пройдено навчання та їм надано право доступу до комплексної послуги “єМалятко” у Єдиному державному веб-порталі електронних послуг “Портал Дія”.

23 серпня 2021 року набрав чинності  Закону України від «Про внесення змін до Закону України „Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус“ , так, на сьогодні громадяни України мають можливість передавати електронні копії документів або інформацію (відомості, дані), що міститься у цих документах, з використанням мобільного застосунку Порталу Дія, який є складовою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг „Портал Дія“.  З метою належної реалізації  взаємодії суб’єкта надання адміністративної послуги із заявником при поданні електронних документів або їх електронних копій суб’єктам надання адміністративної послуги ЦНАП створено QR коди для певних видів адміністративних послуг за допомогою яких громадяни можуть отримувати послуги.

З метою надання якісних адміністративних послуг у сфері соціального забезпечення населення  та взаємодії з органами соціального захисту з січня 2021 року робочі місця адміністраторів ЦНАП підключені до ПК «Соціальна громада». З початку року надано 277 адміністративних послуг.    

Також хочу зазначити, що щомісячно ЦНАП подає звіти до Головного управління статистики у Черкаській області та відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Уманської РДА, а також щомісячно та щоквартально – департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА.

Відділом  Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Маньківської селищної ради підготовлено пакет документів щодо передачі основних засобів (комп’ютерна техніка, меблі) з державної власності у комунальну власність Маньківської селищної ради та передано до Черкаської ОДА для подальшого направлення до Мінекономіки.

З метою покращення надання адміністративних послуг населенню селищної територіальної громади планується створити віддаленні робочі місця у с. Роги, с. Добра та с. Попівка, а в майбутньому і у всіх населених пунктах громади.

Також на чергову сесію селищної ради підготовлено проект рішення щодо доповнення Переліку адміністративних послуг у сфері земельних відносин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень