A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Умови продажу дров паливних для юридичних та фізичних осіб держлісгоспами Черкащини

Дата: 10.11.2021 17:31
Кількість переглядів: 570

Необроблена деревина, в тому числі деревина  для непромислового використання (далі дрова паливні), згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 04 грудня 2019 № 1178 реалізується лісогосподарськими підприємствами області через електронні аукціони.

Метою проведення аукціонів з продажу необробленої деревини є створення прозорого механізму ціноутворення, розвитку конкурентних засад  у торгівлі деревиною, встановлення вільної ринкової ціни на деревину на основі попиту та пропозиції.

На електронні аукціони лісогосподарськими підприємствами області виставляється вся необроблена деревина, за виключенням деревини, яка реалізується:

  • для задоволення потреб національної безпеки та оборони, подолання наслідків надзвичайних ситуацій, стихійних лих;
  • відповідно до Закону України «Про публічні заготівлі»;
  • для задоволення потреб бюджетних установ та населення на опалення;
  • використання якої передбачено колективними договорами постійних лісокористувачів;
  • для потреб індивідуального будівництва і ремонту будівель (для фізичних осіб).

На спільному засіданні Державного агентства лісових ресурсів України та обласних державних адміністрацій було прийнято рішення щодо можливості заключення прямих  договорів з комунальними, бюджетними установами та підприємствами соціальної сфери, а також підприємствами, що генерують тепло багатоквартирним будинкам на купівлю дров паливних упродовж опалювального сезону в розмірі 100 кубічних метрів по цінах, які склались на аукціонах.

Реалізація дров паливних населенню відбувається за зверненням  громадян із заявою, паспортом та ідентифікаційним кодом в одне з лісогосподарських  підприємств області.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.05.2006 №660 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 №1548» та розпорядження голови облдержадміністрації від 21.01.2002 р. №32 «Про регулювання цін на вугілля, буровугільні брикети, торф’яні брикети, дрова, що відпускаються населенню області для побутових потреб» установлений граничний рівень рентабельності до власних витрат лісгоспу на дрова паливні, що реалізуються населенню –  до  7%.

Інформація про контактні дані осіб в лісгоспах, які відповідають за реалізацію дров паливних, знаходиться на сайті обласного управління за  посиланням https://lis-ck.gov.ua/?p=27952

За інформацією обласного управління лісового та мисливського господарства


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень