A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Ще один автобус для школярів Маньківської громади

Дата: 11.11.2021 16:53
Кількість переглядів: 240

Нещодавно Маньківська громада отримала шкільний автобус. Це стало можливим завдяки активній позиції начальника відділу освіти, молоді та спорту Маньківської селищної ради Юрія Безверхого, підтримці депутата обласної ради від ВО «ЧЕРАЩАНИ» Ігоря Віштака, голови обласної державної адміністрації Олександра Скічка та Управління освіти і науки облдержадміністрації.

Наша громада була включена до обласної програми «Шкільний автобус» на пільгових умовах співфінансування 10/90, тобто 10 відсотків (185 тис. грн) кошти громади, які були виділені за рішенням депутатів селищної ради, решта 1 655 тис. грн - кошти державного бюджету.

Автопарк відділу нараховував 5 автобусів, що обслуговували 9 маршрутів з 11 населених пунктів. Цими автобусами підвозяться 164 учні та 21 учитель.

Відповідно до програми «Шкільний автобус» учні шкіл громади підвозяться на олімпіади і конкурси. Під час канікул шкільні автобуси часто використовуються для здійснення екскурсійних поїздок.

Програмою розвитку фізичної культури і спорту в Маньківській територіальній громаді на період 2021–2025 роки передбачено перевезення на різні змагання та турніри спортсменів ДЮСШ та спортсменів дорослих команд.

За інформацією відділу освіти, молоді та спорту, всі шкільні автобуси відповідають технічним вимогам і пройшли періодичний техогляд.

«Я впевнений, що новий автобус — це насамперед безпека дітей у дорозі до школи, спокій батьків, і, звичайно, забезпечення рівного доступу до якісної освіти кожного школяра, який проживає в сільській місцевості», – зазначив начальник відділу освіти, молоді та спорту Юрій Безверхий.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень