A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Україна та Вірменія обговорили питання поглиблення двосторонньої співпраці в аграрній сфері

Дата: 11.11.2021 16:59
Кількість переглядів: 274

  02 листопада 2021 року Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко провів зустріч з заступником Міністра економіки Республіки Вірменія Арманом Ходжояном. Сторони обговорили широке коло питань, зокрема питання реформування ринку землі, проблемні питання в галузі тваринництва та процеси ідентифікації великої рогатої худоби, а також перспектив двостороннього торговельно-економічного співробітництва.

Фото без опису

Окрім того, під час зустрічі вірменська строна виявила зацікавленість у налагодженні співпраці з науковими установами щодо залучення досвіду організації системи селекційної справи. Особливу увагу було приділено виробництву кормів.

Також в рамках робочого візиту вірменська делегація відвідала одне з провідних підприємств України ТОВ «Кищенці», яке займається тваринництвом, рослинництвом, вирощуванням зернових та технічних культур, та зустрілась з представниками Асоціації виробників молока.

Фото без опису

ТОВ «Кищенці» – одне з найкращих господарств Асоціації виробників молока, яскравий приклад динамічного розвитку та впровадження новітніх технологій, лідери молочної галузі країни.

Тож 2 листопада у село Добра завітала делегація українсько-вірменської комісії по міжнародному співробітництву на чолі з нашим земляком директором Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігорем Віштаком. Зустрічали поважних гостей Надзвичайного і Повноважного Посла Вірменії в Україні Володимира Карапетяна та заступника Міністра економіки республіка Вірменія Армана Ходжояна, як і годиться за усіма українськими традиціями. Заступник директора ТОВ «Кищенці» Віталій Мельник радо зустрів делегацію, а працівники сільського Будинку культури подарували гостям українську народну пісню та запашні короваї.

«Мені дуже приємно знаходитися на території АВМ та привозити сюди українсько-вірменську делегацію, тому що це перше місце де я починав працювати. Я на власні очі бачив, як розвивалися ТОВ «Кищенці»» - наголосив директор Департаменту аграрного розвитку Мінагроплітики Ігор Віштак.

Фото без опису

Під час зустрічі представників Республіки Вірменія було ознайомлено з промисловими потужностями молочного напряму та головними технологічними процесами підприємства.

Після порції корисної інформації учасників запросили на екскурсію фермою, котру провела генеральний директор АВМ Ганна Лавренюк, під час якої вони побачили, як працює роторна доїльна установка на 80 місць від GEA та система Bauer із сепарції гною, а також пастеризації твердої фракції, що після знезараження перетворюється на ідеальну для здоров’я корів відновлювану підстилку.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень