A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Юрій Безверхий відвідав заклади освіти

Дата: 17.11.2021 08:48
Кількість переглядів: 247

  4 листопада начальник відділу освіти, молоді та спорту Юрій Миколайович Безверхий в ході робочої поїздки  відвідав заклади освіти громади.

Фото без опису

         У Подібнянському ЗЗСО разом з депутатом  Маньківської селищної ради від ВО «Черкащани» Шевченком Віктором Петровичем, сільським старостою Кобзарем Валерієм Михайловичем та директором закладу Жігаловою Світланою Петрівною відмітили добру роботу  будівельників, які в цьому році  добудовували балкон над входом у приміщення школи. На що було залучено  109.7 тис грн коштів бюджету відділу освіти, молоді та спорту та кошти СФГ Шевченко (спрямовані на часткову оплату робіт будівельної бригади).  Це дало змогу усунути протікання на першому поверсі та руйнування приміщення закладу, а на другому – створити затишну кімнату, яка в майбутньому має стати кімнатою психологічного розвантаження школярів. Віктор Петрович та Юрій Миколайович пообіцяли виділити  кошти на придбання будівельних матеріалів, меблів, м’якого інвентарю, настільних ігор для облаштування кімнати.               

Фото без опису

         Не оминули своєю увагою і відремонтований харчоблок, будівельні роботи в якому були проведені ще у 2020 році також завдяки спонсорській допомозі Віктора Петровича та коштам  бюджету відділу освіти:стіни, підлога були облицьовані плиткою, вмонтована витяжка та ін.

На виконання програми НАССР було закуплено технологічне обладнання та інвентар на суму  70.690 тис.грн, а також  кухонний посудна 9.540 тис.грн.

 

Фото без опису

                                                                                                 Фото без опису

 

У ході зустрічі Ю. М. Безверхий зазначив, що в школі за рахунок коштів бюджету відділу планується ще встановити систему грозозахисту на суму 76.440 тис.гр.

На цьому переобладнання Подібнянського ЗЗСО не завершується, у директора закладу ще багато планів, якими вона  поділилася з гостями. Ті, в свою чергу, пообіцяли надавати посильну допомогу у їх реалізації.

         Після відвідування школи Віктор Петрович та Юрій Миколайович  завітали у Подібнянський ЗДО «Малятко», де виховується 19 діток.

Фото без опису

 

У садочку створено комфортні умови для вихованців. Лише у цьому році   було замінено технологічні столи, придбано кухонний посуд, електрогенератор, електропилу, повністю модернізовано електропроводку харчоблоку. Планується укомплектувати харчоблок новою електричною плитою. 

Фото без опису

        

У Добрянському ЗЗСО І-ІІІ ст. разом з депутатом  Маньківської селищної ради від ВО «Черкащани» Мельником Віталієм Івановичем, сільським старостою Колісник Ніною Іванівною Юрій Миколайович провів огляд гарячого цеху  харчоблоку, що також пройшов модернізацію.

Фото без опису

 У приміщенні харчоблоку було зроблено капітальний ремонт: замінено 7 дверей, вікна видачі  страв, електропроводку і щитову, а також закуплено марміт для перших страв, промислову електричну плиту, мийку, необхідну кількість  технологічних столів, сучасну м’ясорубку, новий кухонний посуд, найближчим часом буде вмонтовано витяжку. На  дані роботи було витрачено 128.0 тис грн бюджетних коштів відділу та 62.5 тис. грн ТОВ «Кищенці».        До кінця 2022 року планується завершити ремонтні роботи приміщення харчоблоку.

Фото без описуФото без опису

 

Під час  тривалого спілкування з керівником закладу піднімалось також  питання  щодо ремонту аварійного пожежного виходу.

 

Фото без опису

         Згодом Юрій Миколайович та Віталій Іванович  побували й у закладі дошкільної освіти  «Ромашка».

 

Фото без опису

 

На території  гостей радо зустріли вихованці  та директор закладу Дзень Є.К., яка зокрема зауважила, що нагальною проблемою на даний час для садочка є модернізація застарілого котельного обладнання. На що начальник відділу освіти, молоді та спорту відповів, що кошти на капітальний ремонт  із заміною котла депутатами селищної ради уже виділені, це 138.0 тис. грн., також оформлений кошторис та договір підряду. З 8 листопада планується завезти все необхідне обладнання, і після  ремонтних робіт у Паланоцькому закладі дошкільної освіти,  роботи будуть проведені в Добрянському ЗДО.

         Інспектуючи харчоблок закладу дошкільної освіти, начальник відділу зазначив, що завдяки коштам відділу освіти, молоді та спорту було придбано кухонне обладнання, а завдяки  спонсорській допомозі  ТОВ «Кищенці» у 2021 році закуплено нову електроплиту.

Кухар закладу звернула увагу на недостатність  морозильного обладнання, адже рибні та м’ясні  страви за Санітарними нормами заборонено зберігати в одному місці.  Юрій Миколайович миттєво зреагував  на проблему, і до кінця дня в заклад було завезено нову морозильну камеру.

 

 

Фото без опису

         У ході проведених зустрічей  було обговорено ще безліч нагальних проблем, які виникають  в роботі закладів та потребують спільних зусиль для їх вирішення. Юрій Безверхий, Віктор Шевченко, Валерій Кобзар,  Віталій Мельник, Ніна Колісник дійшли спільної думки:  все, що зроблено і буде  зроблено в закладах освіти - це і є хоч невеликий, але вагомий  вклад у розвиток нашої громади. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень