A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Довідка про проведену роботу Відділу з питань соціального захисту за 10 місяців 2021 року

Дата: 19.11.2021 14:57
Кількість переглядів: 486

   Відділом з питань соціального захисту виконавчого комітету Маньківської селищної ради забезпечено чіткий облік пільгових категорій жителів громадян. Станом на 01.11.2021 року на обліку  у виконавчому комітеті  Маньківської селищної ради перебуває:  117 осіб з інвалідністю внаслідок війни, 176 учасників бойових дій, 86 учасників війни, 66 членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, 185 громадян, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, 1886 осіб з інвалідністю від загального захворювання та з дитинства, 4849 пенсіонерів за віком, 147 багатодітних сімей, 33 дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування, 81 дитина з інвалідністю.

  На виконання Закону України «Про соціальні послуги» та з метою підтримки жителів громади, які перебувають у складних життєвих умовах,  забезпечено належний розгляд документів для прийняття рішення про надання соціальних послуг. За результатами розгляду у період з березня по жовтень 2021 року  опрацьовано  627 пакетів документів, за якими прийнято рішення  про безкоштовне  надання соціальних послуг, а саме:

денного догляду – 40;

догляду стаціонарного – 13;

консультування – 53;

соціальної адаптації – 169;

соціального супроводу – 11;

представництва інтересів – 1;

та догляду вдома - 421 жителю громади, в тому числі, згідно  проведених розрахунків, 12 особам -  на платній основі, 95 особам – з установленням диференційованої плати. Для забезпечення чіткого обліку та належного контролю також сформовані особові справи на кожного одержувача соціальних послуг.

Відповідно до рішень визначено надавачем соціальних  послуг  комунальну установу «Центр надання соціальних послуг Маньківської селищної ради».  Закупівля соціальних послуг в інших громадах та закладах соціальної сфери не проводилась.

Для забезпечення завдань соціального захисту та з метою надання додаткових соціальних гарантій розроблено  три комплексні  довгострокові програми:

«Соціальний захист ветеранів війни, осіб з інвалідністю та малозабезпечених громадян на 2021-2025 роки»;

Комплексна програма  підтримки учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, їх сімей,  родин Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців – добровольців Маньківської селищної ради  на 2021-2025 роки;

Комплексна програма Маньківської селищної ради "Турбота" на 2021 - 2025   роки.

На виконання  вказаних програм в 2021 році за рахунок коштів громади проведено заходи соціальної спрямованості, а саме:

             - надаються щомісячні  пільги за користування електроенергією в межах норм споживання та на абонементну плату за користування квартирним телефоном особам з інвалідністю по зору 1 та 2 груп ( 14 особам на суму 5,4 тис. грн;);

          - проводиться виплата компенсації за надані послуги звязку пільговим категоріям громади (за 10 міс. 56,1тис. грн.)

            - 15 ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС до відзначення  35-річниці  Чорнобильської катастрофи виплачено матеріальну допомогу на суму 15,0 тис. грн;

            - 46 ветеранам війни придбано та вручено продуктові набори на суму 16тис. грн. до відзначення  Дня  Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні;      

              - 111 дітям пільгових категорій до Міжнародного дня захисту дітей придбано та вручено продуктові набори на суму 14 тис. грн;

            - 4 учасникам АТО/ООС до Дня Захисниць та Захисників України придбано та вручено цінні подарунки на загальну суму 2,0 тис. грн.;

- надаються пільги   з проїзду на приміському залізничному транспорті  пільговим категоріям населенням  ( з початку року відшкодовано  74,4тис. грн.);

- надаються пільги з проїзду на приміських маршрутах автомобільним транспортом всім пільговим категоріям населення (за 10 місяців відшкодовано 733,2 тис. грн);

- придбано по спів фінансуванню з обласним бюджетом  путівки в санаторій «Мошногір’я»: 3 - для учасників АТО/ООС та 2 путівки для осіб, постраждалих внаслідок Чорнобилької катастрофи (всього 5 путівок на суму 49,5тис. грн.).

З метою підтримки жителів громади, які опинилися в скрутному матеріальному становищі  проведено 6 засідань комісії Маньківської селищної ради з надання одноразової грошової допомоги жителям громади. З початку  2021 року по питанню надання матеріальної допомоги  звернулось 104 жителів громади. За результатами розгляду звернень виділено 198,7 тис. грн.

          Посадовими особами виконкому Маньківської  селищної ради, які входять до складу опікунської ради,   комісійно проведено обстеження матеріально-побутових умов проживання осіб, які за рішенням суду визнані недієздатними та знаходяться під опікою. Всього обстежено 18 сімей, з них 8 - в смт. Маньківка, 2 - в с.Поташ, 1 - в с. Добра, 1 - в с. Подібна, 1 - в с. Роги та 5 - в с. Молодецьке.  На кожного підопічного сформовано особову справу. Підготовлено  5 засідань опікунської ради.

Проводяться обстеження умов проживання жителів селища Маньківки. За результатами проведених обстежень  складено 240  актів обстежень.

              За рахунок коштів Маньківської територіальної громади проводиться виплата компенсації  фізичним особам, які надають соціальні послуги. З початку року зазначена компенсація щомісячно виплачувалась 20 особам. Загальна сума виплати складає на суму 92,7 тис. грн. Контроль за виплатою здійснюють спеціалісти відділу з питань соціального захисту населення виконавчого комітету Маньківської селищної ради шляхом перевірки факту надання соціальних послуг та опрацювання  щомісячних списків померлих громадян.

             Начальник відділу з питань соціального захисту виконавчого комітету Маньківської селищної ради двічі брала участь у роботі комісії по розслідуванню нещасних випадків на виробництві.

            Проводиться робота щодо надання пільг багатодітним сім’ям. За період з березня по жовтень  2021 року до відділу звернулось 82 багатодітні  сім’ї, з них: 3  по питанню взяття на облік, 8 видачі посвідчень багатодітної сім’ї  батькам, 33 - посвідчень дітям з багатодітних сімей. Продовжено термін дії посвідчень - 38 жителям громади.

            За рахунок коштів обласної субвенції:

  200 особам,  постраждалим від Чорнобильської катастрофи, видано безкоштовні ліки  на суму 85,9 тис. гривень;

безкоштовно зубопротезовано  чорнобильців на суму 11,9 тис. грн.;

7 сім»ям відшкодовано кошти за поховання померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни на суму 14,3 тис. грн.;

43 особам з інвалідністю виплачено компенсацію на бензин і транспортне обслуговування на суму 19,3 тис. грн..

            За допомогою програмного комплексу «Соціальна громада» за період з березня по жовтень 2021 року спеціалістами відділу та ЦНАП опрацьовано та передано до Маньківського відділу  управління праці та соціального захисту населення Уманської районної державної адміністрації 1110 електронних справ для призначення соціальних допомог, пільг та субсидій та 748 паперових справ для надання інших соціальних гарантій.

     Інформація щодо порядку призначення житлових субсидій, розміри державних соціальних допомог та зміни у порядку призначення різних видів допомог розміщені на стендах в приміщеннях сільських рад сіл, в засобах масової інформації та на веб-сайті Маньківської селищної ради. Також проводиться інформування населення про зміни в законодавстві з питань соціального захисту шляхом виїзду в населені пункти та проведення там семінарів-нарад.

  Питання забезпечення належного соціального захисту жителів громади тримається на постійному контролі виконавчого комітету селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень