A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

До Дня пам’яті жертв Голодомору долучайтеся до акції «Запали свічку»

Дата: 26.11.2021 16:14
Кількість переглядів: 307

  Щорічний День пам’яті жертв Голодомору 1932- 1933 років відзначатиметься у суботу, 27 листопада. Загальнонаціональні заходи та інформаційна кампанія розпочалися ще за кілька тижнів до цього дня. До цієї пам'ятної дати Український інститут національної пам'яті, що входить до сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики України, розробив соціальну рекламу. У фокусі цьогорічної соціальної реклами - діти як найвразливіша категорія жертв радянського геноциду.

Фото без опису

  Нагадаємо, що акт геноциду українського народу здійснений радянським та партійним керівництвом через організацію штучного масового голоду, жертвами якого стали мільйони українців на території Української СРР та Кубані. Як зазначає Український інститут національної пам’яті, очільники ВКП(б) та уряду СРСР запровадили «насильницьке вилучення продовольства, блокаду сіл та цілих районів, заборону виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресії щодо незгодних, тоталітарна система створила для українців життєві умови, розраховані на їхнє фізичне знищення». У 2006 році визнання Голодомору 1932?1933 років геноцидом українського народу закріплене Законом України, а 2010-го постановою Апеляційного суду Києва винними в організації Голодомору визнані Сталін, Молотов, Каганович та інші керівники радянської імперії.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Цьогорічна інформаційна кампанія до 88-х роковин Голодомору особливий акцент робить на темі дітей як найвразливішій категорії жертв сталінського геноциду, які становлять майже половину загиблих. Тож організатори відзначення Дня пам’яті розмістили вуличну соціальну рекламу «Пам’ять, що рятує: голоси правди», 18 листопада відбулася публічна дискусія про демографічні втрати України внаслідок Голодомору, 23 листопада проведуть круглий стіл: «Як говорити з дітьми про Голодомор» тощо.

Закликаємо всіх долучитися до традиційної акції «Запали свічку пам'яті» у суботу, 27 листопада, о 16:00.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень